Lidmaatschap informatie

Handicapregistratie via de Heemskerkse?

Lidmaatschap informatie

WAAROM AANSLUITEN BIJ EEN CLUB?

Je bent na een eerste kennismaking enthousiast geworden over het golfspel.  Na het volgen van een aantal (groeps)lessen ben je steeds enthousiaster geworden, en dan?

Misschien hebben je bestaande vrienden al wat meer ervaring. Samen een rondje lopen is leuk. Maar vaak willen gevorderde spelers samen spelen. Je twijfelt, misschien eerst maar een paar keer samen spelen met mede-cursisten. Kan ik het wel? Na verloop van tijd gaat echter ieder zijn/ haar weg. Je wilt spelen, het geleerde in ervaring brengen.

Een golfclub organiseert tal van activiteiten en wedstrijden. De wedstrijdleiding let erop dat je met mensen met een gelijke speelsterkte speelt en die je verder op weg willen helpen. Door het meedoen met inloopwedstrijden ontmoet je gemakkelijk nieuwe mensen. Je vindt er tal van mede golfers waarbij je je comfortabel voelt, en die spelen op een tijdstip en het niveau dat past bij jouw interesses en ervaring .

Veel clubs hebben aparte inloopdagen voor heren, dames, senioren, zakenmensen en junioren, 9 holes golf of 18 holes  inloopwedstrijden op de korte PAR-3 baan of lange 18 holes baan. Via het handicap systeem kunnen spelers van elke leeftijd, ervaring of vaardigheid samen spelen en genieten van een competitief spel. Er is geen betere manier om vrienden te maken in de sport dan betrokken raken bij het sociale leven van je golfclub.

Je loopt al  snel meer dan 20 rondjes per jaar en dan is een clublidmaatschap ook al een stuk voordeliger, daarnaast ben je collectief verzekerd voor aansprakelijkheid en je handicap wordt overzichtelijk bijgehouden. Wel zo makkelijk.

Waarom lid van de Heemskerkse?

Willy Tolhuijsen- Ouwehand

De Heemskerkse heeft een bruisend clubleven en goed bezochte wedstrijden, een club waar ze je kennen

Ik kan spelen op een volwassen uitdagende lange 18 holes championship park-polderbaan, de loopafstand tussen de holes is lekker kort.  Daarnaast speel ik regelmatig op de  PAR-3 baan met verschillende afslagplaatsen en snelle greens. Dit is geen baantje voor alleen een pitching wedge, de langste hole is 166 meter! Heel goed om het nauwkeurige werk te oefenen. Ik kan op de Heemskerkse competitie spelen op een hoog niveau, en de golfschool heeft een uitstekend pakket aan golflessen en een bekende puttingschool.Tenslotte beschikt De Heemskerkse over het mooiste golfterras met een spectaculair panoramisch uitzicht, heerlijk om met zijn allen een hapje te eten. Genieten!

Willy Tolhuijsen- Ouwehand
Ron Toekook

Ik kan altijd vrijwel direct de baan in en spelen. Even melden bij de receptie en even later sla ik al af. Vooruit reserveren om samen te spelen met vrienden kan natuurlijk ook, zowel digitaal als telefonisch bij de receptie, wel zo handig. In het algemeen heb ik weinig tijd om te spelen en toch speel ik door het jaar heen op De Heemskerkse het goedkoopste rondje golf. Het lidmaatschap is volgens mij de goedkoopste in de regio. Zeker als ik zie dat ik kan beschikken over twee volwaardige golfbanen met uitstekende gratis oefenfaciliteiten. Parkeren is gratis en er is camerabewaking, niet dat dat nodig is, maar toch. Ik heb de keuze uit de PAR-3 baan voor een kort rondje van anderhalf, twee uur. Of ik speel de 18 holes championshipbaan, dat duurt twee tot vier uur. En deze club is financieel gezond, dat zegt tegenwoordig ook wat. Alles is gewoon goed geregeld en dat is ook wat waard.

Ron Toekook
Hans Klijn

De club is open, gezellig, sportief, sociaal, no-nonsense en ook competitief, dat sprak mij aan toen ik in 2000 lid werdEr zijn goed georganiseerde jeugd, jongeren en senioren afdelingen met veel sociale activiteiten en lesmogelijkheden voor ieder niveau. Met de groep van mijn leeftijd had ik direct een klik, het was niet moeilijk direct mensen te vinden waarmee ik op gelijkwaardig niveau kon spelen. Het zakelijke netwerk en Businessclub geeft interessante aanknopingspunten voor mijn werk. Er zijn elke week diverse soorten inloopwedstrijden. Op zomeravonden nog even 18 holes op de dinsdag of donderdagavond geeft het gevoel van een mini-vakantie in een drukke werkweek. Mijn zoon doet mee met een gratis lesprogramma en de competitie voor de jeugd. Top!

Hans Klijn
Noëlle Beijer

Noëlle (hcp 0.1) is zowel lid van de Heemskerkse als van de Noordwijkse. Ze speelt bij de Noordwijkse in dames 1 en werden dit jaar landskampioen

Ik ben vaak op de Heemskerkse te vinden vanwege de goede oefenfaciliteiten. De baan is makkelijk per fiets bereikbaar in 20 minuten. Ik ervaar het als een mooie uitdagende lange baan. “De fairways liggen er altijd goed bij. De Par-3 baan is ook TOP! In de winter loop ik wat vaker de PAR-3 baan om het korte spel te oefenen. Er is een gezellige sfeer op de club”.

Noëlle Beijer