Regen, Regen en nog eens Regen.

Het houdt niet op, de laatste maanden moeilijke omstandigheden op de baan die het spelen van een ronde niet gemakkelijk maakt.

Het open houden van de baan is geen senicure, er wordt alles aan gedaan om het sluiten van de baan zoveel mogelijk te beperken.

Dit vraagt medewerking van alle leden, wat wordt daar mee bedoeld? Het is mij opgevallen en ik kan me voorstellen dat andere leden dit ook is opgevallen, dat het terug leggen van plaggen door de baan door veel golfers niet of veel te weinig wordt gedaan. Als dit zo de komende maanden doorgaat, wordt het bijna onmogelijk om in het vroege voorjaar weer een goed bespeelbare baan te hebben.

Ik doe dan ook een dringend beroep op U allen om de plaggen die U slaat terug te leggen en even met Uw voet weer aan te drukken. Spreek ook Uw mede flightgenoten indien nodig hierop aan. Terug gelegde plaggen herstellen bijzonder snel, zeker bij de temperaturen die hoog zijn.

pitchmarksIndien U een bal op de greens slaat, kunt U er zeker van zijn dat dit een pitchmark op de green veroorzaakt. De greens zijn op dit moment zeker voor de tijd van het jaar in goede conditie, dit willen we graag zo houden en verzoeken U Uw pitckmark direct te repareren, dit voorkomt schade, want een direct herstelde pitchmark geeft nauwelijks schade achteraf.

Tenslotte de rough, op veel plaatsen nat en de grond boterzacht. Uw bal in de rough geslagen, laat Uw trolley op de fairway, zoek de bal en sla uit de rough. Dit voorkomt allerlei sporen in de rough en maakt de grond oneffen.

Als we met zijn allen ons houden aan de bovengenoemde zaken, wordt het een stuk gemakkelijker om in het voorjaar snel te kunnen spelen op een mooie baan.

J. van Rijn

baancommissaris HGC