competitiewedstrijd senioren 1 18 holes Dirkshorn 6 april j.l.

Rogier met vriendin in gesprek met de leden van het 2de team.
(Misschien ontbrak dat bij het 1ste team om de winst binnen te slepen :))

Laat ik eerst met het positieve nieuws beginnen. Onze head-pro Rogier met aanhang kwam ons team maar zeker ook het 2de bij de start veel succes te wensen.

Het waren wedstrijden die op de mooie baan van Dirkshorn gespeeld werden. Het zestal van het 1ste was er echt klaar voor. De zon scheen, er was de traditionele wind (alleen dit keer vanuit het zuid-oosten met een kracht 5), de baan was wat natter dan anders maar de greens weer in snelle topvorm.
Er moest wat geschoven worden met handicarts waardoor onze eerste man, Piet Spanjaard, de eerste 9 moest lopen. Over het geheel genomen speelden wij tegen spelers met een lagere handicap. Maar ervaring leert ons dat de vorm van de dag vaak doorslaggevend is. Uiteraard als het verschil niet te groot is. Echter, met uitzondering van Piet (gelijk 3-3) en Frans (6-1) konden wij de singles niet in winst omzetten. Verschillende van onze spelers konden het verschil beperkt houden met 1 hole verlies verschil maar er waren ook uitschieters ten nadele van ons team. Nu is het met de nieuwe, volgens mij onterechte puntentoekenning, zo dat alle holes welke gewonnen worden bij elkaar opgeteld worden waaruit uiteindelijk het team resultaat bepaalt wie twee winstpunten ontvangt. Dus stel dat er 5 spelers gelijk of met een hole verschil wint of verlies het resultaat van een speler bepalend kan zijn voor het eindresultaat. Ik begrijp dat het wat moeilijk lijkt maar dat is ook zo!!
Goed terug naar de wedstrijd. De dubbels, gevormd door de 1+2, 3+4 en 5+6, kwamen er ook niet zonder kleerscheuren uit de strijd. Het team van John en Edwin kon hun 9 holes in winst omzetten (4-2). Wat als eindresultaat een totaal verlies opleverde waardoor wij met o punten huiswaarts konden keren. Dat moet de volgende wedstrijd duidelijk beter worden.
PS het 2de team deed het beter en haalde de maximale wedstrijdpunten (6) binnen.
Groet Theo Koot

De enige winnaars van hun dubbel John Ludenhoff en Edwin van Deutekom