Heren 1 Senioren terug naar 1e klasse

Hoe zal ik beginnen? Meestal wordt er gezegd begin maar met het slechte nieuws dan kunnen wij ons verder verheugen op het goede nieuws. En meestal blijft het laatste nieuws het langste hangen.

Nou goed dan maar het slechte nieuws. Na een jaar in de hoofdklasse gespeeld te hebben keren wij weer terug naar de 1ste klasse. Zo, dat is eruit.
Was de tegenstand nou zo groot waardoor wij met maar 2 winstpunten deze competitie hebben afgesloten? Eigenlijk niet zo zeer. Goed, de meeste tegenspelers hadden een lagere handicap maar dat zegt niet alles. Dat hebben wij wel gemerkt doordat verschillende van ons gewoon van de lagere handicappers gewonnen hebben in de een-op-een wedstrijd. Maar de greensom wedstrijden werden over het algemeen verloren. Maar dat was het ook niet alleen. De nieuwe wedstrijdvorm waarbij enkel en alleen gekeken werd naar het aantal gewonnen holes was het derde onderdeel die in ons nadeel gewerkt heeft. Een slecht resultaat van een speler kan een totaal verlies opleveren voor het hele team. Is dat terecht? Nee, vinden wij dit heeft niets maar dan ook niets te maken met het golfspel zoals wij dat gewoon waren te spelen in competitie verband. Als senioren vinden wij dat de competitie een onderlinge strijd mag en kan zijn tussen twee gelijkgestemde die het spel en het sociale contact net zo belangrijk vinden als het resultaat. In de vorm van deze competitie voor de 18-holers werd alleen maar gekeken naar het resultaat.
Goed dit al gezegd te hebben over naar het goede nieuws. Wij hebben in 4 wedstrijden heerlijke dagen gekend met het spelen op fraaie banen. Gelukkig kennen de meeste spelers uit deze competitie het begrip sociaal en het genieten van elkaar en van elkaars spel. Dat het niet bij iedereen het geval was is inherent aan het spelen in de hoofdklasse maar dit betrof gelukkig een kleine minderheid. De zon heeft overvloedig geschenen en de banen waren over het algemeen in goede conditie. Mooie complimenten hebben wij gekregen over onze eigen baan. Goede en snelle greens en gelukkig niet meer de hoge rough.
Met ons eigen team hebben wij ook heerlijk gespeeld. De een wat beter dan de ander maar doordat wij elkaar goed ondersteunen is het voor elk lid van het team weer een mooie competitie geweest ondanks het grote verlies.
Onze sponsor SAMA hebben wij met trots prominent kunnen presenteren aan de vier verenigingen. Onze dank gaat dan ook uit naar deze sponsor die gezorgd heeft voor een mooie uniforme aankleding van het team.
In ons afsluitende praatje hebben wij aangegeven dat wij volgend seizoen weer voor het kampioenschap gaan om in 2020 weer hoofdklasse te kunnen spelen. Dat zijn wij als Heemskerkse Golfclub wel verplicht.
De laatste handelingen van onze laatste flight met Frans en Nico gadegeslagen door Edwin, Piet en John.
Het verdriet van het verlies valt van hun gezichten af te lezen.
Groet Theo Koot

Heren 6 klaar voor de competitie - deel 6

/
Wij stellen u voor: Willem Leuv Willem is de nestor van het…

Heren 6 is klaar voor competitie 3

/
Wij stellen u voor Co Captain Ab Is mede de man voor de papieren…

Heren 6 is klaar voor competitie 2

/
Wij stellen u voor: Baas G Speelt samen met zijn kameraad…

PAR-3 mix team 2e bij de SGNL cup

/
Het PAR-3 mix Team van de Heemskerkse werd zaterdag verdienstelijk…
Competitie

Competitie indeling 2019 bekend!

/
Klik hier om de indeling te downloaden als pdf
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.