Heemskerkse jeugd 2e ING Cup!

finaleteams met ING Cup

Vijf jonge golfers van de Heemskerkse Golfclub hebben 8 en 9 juli een ongelofelijke prestatie geleverd door een tweede plek te behalen in de ING Cup. In deze teamwedstrijd speelden 16 Nederlandse golfclubs in knock-out wedstrijd tegen elkaar. De wedstrijd werd gespeeld op de fraaie golfbaan van Prise d’Eau in Tilburg. Het hele team is een weekend verbleven in Brabant om zich optimaal te kunnen richten op de wedstrijd.

Het Heemskerks team bestond uit 5 spelers: Max (18), Cedric (17), Gavin (16), Yente (14) en Senna (11 jaar). Hierdoor moest voor elke wedstrijd een keuze worden gemaakt welke viertal er zou spelen. Gedurende de tweedaagse wedstrijd moesten er 4 wedstrijden worden gespeeld.

In de eerste wedstrijd werd met een score van 37-32 gewonnen van de prestigieuze club Toxandria uit Molenschot in Noord-Brabant.

Gavin wint de shoot-out

De kwartfinale van Heemskerk tegen het topteam van de Drentsche Golfclub eindigde helemaal gelijk: 37-37 waardoor een shoot-out nodig was. Onder luide muziek van de DJ wist Gavin de bal het dichtst bij de hole te slaan. Hij was uitzinnig van blijdschap toen bleek dat hij gewonnen had (zie foto 1). Ruud Gullit, aanwezig met andere bekende golf spelende oud-sporters, complimenteerde Gavin nog even omdat Ruud graag meer emotie in de Golfsport ziet.

In de halve finale wist Heemskerkse te stunten tegen Burggolf Haverleij (uit Den Bosch). Deze belangrijke ronde werd gespeeld zonder Gavin, die mee liep in met Max en Yente op hen te ondersteunen. Na een ongekende inhaalrace werd gewonnen met een monsterscore van 39-36.

De finale had het kleinst mogelijke verschil 38-37 waardoor de Eindhovensche kampioen werd. Sportief werden de winnaars gefeliciteerd. Op de foto met de cup zijn beide teams te zien: links de 4 spelers van Eindhovensche en rechts de 5 van Heemskerk (Gavin en Cedric boven; Senna, Yente en Max beneden) (zie foto boven)

De tweede prijs werd uitgereikt door Robert-Jan Derksen, ex-professional golfer. Met deze prijs wint ieder teamlid toegangskaarten tot de KLM Open voor het hele gezin. KLM Open is Nederlands belangrijkste golfwedstrijd, dat gespeeld wordt in september. Dat wordt dus het eerstvolgende uitje. En door de spelers wordt nu alweer uitgekeken naar volgend jaar. Uiteraard is de  Heemskerkse Golfclub erg trots op haar jeugdspelers.

Meer informatie:

•         www.inggolfweek.nl