Regelquiz: antwoord op vraag 4 en de nieuwe vraag 5

Antwoord op de vierde vraag van seizoen 2017-2018

Een grassprietje kleeft aan de bal, zie foto. Mag het grassprietje zonder straf verwijderd worden?

1.     Dit mag en u krijgt hiervoor geen straf.

2.     Dit mag niet en als u dit doet krijgt u 1 strafslag.

3.     Dit mag niet en als u dit doet krijgt u 2 strafslagen.

Bij deze vierde vraag hebben 10 leden een antwoord ingestuurd.

Het goede antwoord was 2.

Het goede antwoord staat in regel 21: Indien een speler zijn bal schoonmaakt tijdens het spelen van een hole krijgt de speler één strafslag. Dit geldt niet op de green en als een speler iets gratis of met één strafslag mag ontwijken.

Voor de liefhebbers Decision 21/1 gaat hierover.

Een aantal deelnemers dacht dat het wel mocht volgens regel 23 maar je mag alleen een los natuurlijk voorwerp wegnemen en in dit geval is het niet los maar het kleeft aan de bal.

Uit de winnaars is Renee Wanst geloot om de ballen in ontvangst te nemen bij de receptie.

Hierbij de vijfde vraag van seizoen 2017-2018

Een speler dropt zijn bal binnen twee stoklengten van het punt waar zijn bal de waterhindernis in ging. De bal rolt dicht naar de grens van de waterhindernis toe echter ligt hierbuiten zoals te zien is op de foto. Voor de volgende slag moet de speler met zijn voeten in de waterhindernis staan.

Mag de speler nu opnieuw droppen in deze omstandigheid?

1.     Ja, je hoeft niet je stand in te nemen in een hindernis

2.     Nee, de bal spelen zoals deze ligt

Probeer uw antwoord uit te leggen in de e-mail. Als u het regelnummer weet dan weet u dit ook op te zoeken als dit voorkomt in een wedstrijd.

Het antwoord op deze vraag ziet de hareco graag tegemoet vóór 1 februari 2018. Stuur het juiste antwoord aan: regelquiz@heemskerksegolfclub.nl en maak kans om een doosje ballen te winnen.