Deelnemers Nieuwjaarsbijeenkomst Seniorenochtend maken er een goed begin 2018 van.

Theo Smit is de trotse winnaar van de Wim ter Braak Trofee 2017, die aan hem werd uitgereikt door Frans Ossendorp en Peter de Groot.

De vooruitzichten om te kunnen spelen waren zeker niet gunstig. De dagen voor 4 januari waren de Par 3 en de 18 holes baan dicht. De Seniorencommissie en de nodige senioren waren dan ook verrast dat de PAR 3 baan op 4 januari open was. Van de 45 aanmeldingen voor deelname aan de Nieuwjaarsactiviteiten waren er per saldo 12 enthousiaste golfers die 9 of 18 holes hebben gespeeld op de PAR 3 baan. Op basis van 9 holes was Theo Smit met 17 punten de winnaar.
Voor de overige deelnemers organiseerde de commissie wat alternatieve activiteiten met o.a. een indoor-putt- wedstrijd. Die werd gewonnen door Carol Alblas.

Tijdens de lunch werden de balletjes uitgereikt aan de weekwinnaars over de periode oktober – december 2017.
Ook werd de winnaar bekend gemaakt van de Wim ter Braak Trofee 2017.
Dit is een klassement dat loopt van 1 januari tot en met 31 december, gebaseerd op resultaten over 9 holes. Om in aanmerking te komen moet er minimaal 20 keer in het jaar zijn gespeeld en dan tellen alle resultaten. Theo Koot, die 25 keer heeft deelgenomen met een gemiddelde van 14,32 Stablefordpunten, eindigde als derde. Op de tweede plaats kwam Frank Duits: 29 keer deelgenomen met een gemiddelde van 15,55 .
De uiteindelijke winnaar is Theo Smit: 28 keer deelgenomen met een gemiddelde van 15.68. Daarmee verdiende Theo ook een uitnodiging voor deelname aan de Heemskerkse Masters 2018.
De eerste dame was te vinden op plaats nummer 7 en was Marijke de Groot.
Over Theo kan gezegd worden dat hij over het hele jaar al heel erg goed en heel constant presteerde. Hij werd winnaar van de Nico Koster Trofee, het zomerklassement bij de seniorenochtend over 18 holes. Hij mag dan toch wel de enige echte Seniorenkampioen 2017 worden genoemd.
De lunch was weer gezellig als vanouds en de aanwezigen lieten zich de erwtensoep met roggebrood en spek goed smaken. Namens de hele Seniorencommissie sprak voorzitter Peter de Groot de wens uit dat iedereen een gezond en plezierig golf jaar mag beleven.
Tekst: Frans Ossendorp/Tonny Hendriks

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.