Slotavond VAC 8 september 2017  ondanks gesloten baan oergezellig.

Winnaars van de 2017-editie van de VAC: staand v.l.n.r. Bertus Berghuis, Milia Huiskens, Nicky Schaap, Aydin Kumas, Ben de Jonge, Marja Boots, Bettina Gerrits. Daarvoor gehurkt: Tom Groen, de beste van allemaal

Van de geplande 5-holes ronde met 4 stokken, over de holes 10 tot en met 14, kwam op deze slotavond van de VrijdagAvondCompetitie niet veel terecht. Vanwege de overvloedige regenval op deze vrijdag en de dagen ervoor was de baan gesloten en kon er dus niet gegolfd worden.

In plaats hiervan werd met de ruim 50 aanwezigen een quiz gespeeld onder leiding van VAC-voorzitter Aydin Kumas en Angel Renee Wanst. Veel vragen gingen over de statistiek van deze 2017-editie van de VAC. O.a. hoeveel birdies zijn er totaal geslagen? Hoeveel deelnemers waren er gemiddeld per avond? Wie heeft de meeste keren gespeeld? Het was verrassend dat heel wat aanwezigen goed konden raden. Of was het puur geluk? In ieder geval werden de prijzen, die voor de laatste wedstrijd bestemd waren, uitgereikt aan de gelukkigen, die het juiste antwoord wisten. En toen was het tijd om te gaan genieten van het goed gevulde Indonesische buffet dat keukenbrigade voor deze avond had bereid. Aan de reacties van de gasten te horen viel dat bijzonder in de smaak.

Daarna was het aan Aydin om de winnaars van deze VAC-editie bekend te maken. De ranglijst wordt bepaald aan de hand van de 10 beste prestaties van een deelnemer.

Tom Groen werd eerste met een puntentotaal van 180. Hij ontving de daarbij behorende prijs uit handen van Aydin en vervolgens werd de winnares van 2016, Wendy de Jonge, uitgenodigd om de wisseltrofee aan hem te overhandigen.

De tweede tot en met de tiende prijs gingen naar:

1. John Groot met 177 punten
  2. Milia Huiskens met 176 punten
  3. Nicky Schaap met 166 punten
  4. Marja Boots met 164 punten
  5. Bettina Gerrits met 161 punten
  6. Aydin Kumas met 160 punten
  7. John Zoontjes met 156 punten
  8. Bertus Berghuis met 154 punten
  9. Ben de Jonge met 152 punten.

Tom Groen sloeg de meeste nearies op hole 5 (hcp. categorie 0-19,9). Dat waren er 5.

Frans Huiskens sloeg totaal 3 nearies op hole 8 (hcp. categorie 20-54)

En – alweer Tom Groen – sloeg de meeste twearies op hole 4: en wel 4 keer.

In zijn terugblik op deze 2017-editie van de VAC  zei Aydin dat we, ondanks de soms niet zo goede weersomstandigheden, kunnen spreken van een geslaagde competitie. In totaal waren het 166 clubleden, die het op vrijdagavond de moeite waard vonden om naar de baan te komen voor een 9-holes ronde golf en een gezellige voortzetting erna in De 19de in afwachting van de prijsuitreiking.

Hij dankte het horecateam voor hun inspanningen om het iedereen naar de zin te maken. Zowel de keukenbrigade als de bediening complimenteerde hij hiervoor. Aan horecamanager Hayo overhandigde hij een zoete attentie voor elk van zijn collega’s.

Ook de Angels, die  samen met Aydin het VAC-team vormen, verraste hij met zo’n  heerlijke attentie.

Deze speciaal voor de gelegenheid gecreëerde  chocolade attenties waren gemaakt in het Bonbonatelier van Nico Limmen.

Angel Tonny Hendriks nam vervolgens het woord om Aydin te bedanken voor de enthousiasmerende manier waarop hij sturing aan het team heeft gegeven. Mede daardoor kon deze VAC-competitie een succes worden. Uit handen van de familie Boots ontving Aydin een mooi poloshirt met op de achterkant de tekst Captain VAC. Waarmee het leiderschap van Aydin werd onderstreept.

Rest nog alle sponsors van de VAC te bedanken. Dit waren: Sportwereld Heiloo/Rob Roest, de firma Boots, Kumas MKK, Winenutz Frans Huiskens, OHV-beleggingen, Bonbon Atelier Nico Limmen en autorijschool Emile Mulder.

Aydin sloot de avond af met de wens dat we volgend jaar weer veel leden op de VAC zullen mogen begroeten.

Klik hier voor de foto's