Van het bestuur: Nieuws over de A8-A9

Beste leden,

Net nu we de rough onder controle hebben en de greens zo glad zijn als waren het glasplaten, komt de provincie met een bommetje over de verbindingsweg A8-A9. Deze zomer gaat het provinciebestuur een besluit nemen over de voorkeursvariant. Het wordt naar nu blijkt toch de golfbaan variant. Alle bezwaren die Icomos geuit heeft, worden gevat in een verbeterplan van het gehele gebied rondom Fort Veldhuis. Dit plan, het landschapsplan, wordt medio 2019 besproken en daarna ter beslissing voorgelegd aan het provinciebestuur. In nauwe samenwerking met de betrokken ministeries wordt zo de weg vrijgemaakt voor de aanleg van een stuk asfalt door onze prachtige baan. Zodat we vijf minuten sneller in de file op de A8 kunnen gaan staan. U zult begrijpen dat we als bestuur van de vereniging en van de Stichting Stegijn direct met deze nieuwe informatie aan de slag zijn gegaan. We onderzoeken alle scenario’s in deze nieuwe situatie. We wachten niet af totdat de besluiten definitief zijn. Onze inschatting toetsen we aan externe deskundigen en we zullen u informeren over de vervolgstappen. In de tussentijd zijn we zeer nieuwsgierig naar de deskundigheid die u kunt bijdragen in dezen. We kunnen uw hulp goed gebruiken om samen tot de beste oplossing voor de Heemskerkse Golfbaan te komen.

Het bestuur van Vereniging en Stichting

1 antwoord
  1. Theo Koot
    Theo Koot zegt:

Laten wij in georganiseerde actie de leden van de provincie belagen met brieven mails etc. Dit kan geen doorgang vinden.

Beantwoorden