Voorbereid op golfvakantie! door Patrique Baljé

Zoals jullie misschien hebben gehoord ben ik tot en met 14 februari op vakantie. Een mooie gelegenheid om een balletje te slaan in het buitenland. Maar hoe komt alles en veilig mee naar plek van bestemming? Ik heb hier een aantal tips voor je om zo efficiënt mogelijk jouw golftas/benodigdheden in te pakken.

Travelbag

Een travelbag is een handige manier om met jouw eigen golfset in het buitenland te spelen. Uw eigen clubs zijn natuurlijk heerlijk.  Voor je de travelbag uit de kast pakt kijk goed of er geen scheuren en/of andere soorten beschadigingen zijn. Loop nog even alle naden voor de zekerheid na. Het zal niet de eerste keer zijn dat er golfballen rondzwerven op de luchthaven.

Zonnebrand

Misschien wel het meeste vergeten voorwerp tijdens een golfronde in de zon. Pak alvast een kleine tube zonnebrand en wikkel deze in 2 plastic tasjes en stop hem in je tas. Erachter komen dat je geen zonnebrand mee hebt op hole 3 is geen pretje. Wees dit voor.

Golfballen

Zonder golfballen kan je simpelweg niet spelen.  Echter zijn ballen vrij zwaar en nemen weinig ruimte in. Omdat uw travelbag bij de meeste vliegmaatschappijen maar 15kg mag wegen heb ik de volgende tip. Stop de golfballen bij uw handbagage. Vaak is de handbagage niet gevuld tot het maximaal aantal kilo’s. Aangezien ballen weinig ruimte in nemen en toch vrij zwaar zijn kun je ze net zo goed in je handbagage stoppen. Een extra polo of broek in de travelbag is wel zo lekker toch?

Schoenen

Overal in Nederland zijn de banen momenteel zacht. In zonnige bestemmingen is dit natuurlijk niet het geval. Wat heeft dit voor invloed op uw voeten en stabiliteit? Het verschil tussen een casual schoen (platte schoen) en één met soft spikes scheelt aanzienlijk op harde banen. Benieuwd naar de voor en nadelen van verschillende schoenen? Laat u informeren in de schop.

Drivers en houten

De vraag of de clubs (heel) overkomen vind ik altijd wel spannend. Zeker m.b.t. drivers en andere houten. Tegenwoordig kunnen bijna alle houten uit elkaar worden geschroefd. Schroef het clubhoofd los van de shaft. Wikkel het clubhoofd in een handdoek of T-shirt en neem deze mee in uw koffer. Op deze manier is beschadigen van de club minimaal. Vergeet natuurlijk niet om de club-tool mee te nemen!

Een aantal handige tips om goed voorbereid op uw vakantie bestemming aan te komen. Mocht u vragen hebben hoor ik dat uiteraard graag. Ik ga nu goed voorbereid op vakantie. Tot 15 februari!

Patrique Baljé  PGA Holland B-Golfprofessional Heemskerkse Golfclub