VAC-avond 1 september 2017  laatste kans om punten te scoren voor eindklassement

De prijswinnaars v.l.n.r. Hans Rosenberg, Marjolein Boots, Dirk Molman, Carolyn Alleman en Tom Groen.

De VAC-avond van 1 september was de laatste kans om punten te pakken voor het  eindklassement. Want wie zich in de top-10 weet te  spelen is in ieder geval verzekerd van een prijs. Marjolein Boots deed in deze wedstrijd goede zaken met een score van 22 sfd.punten.  Zij werd eerste in de categorie hcp. 20-54. In de categorie tot hcp. 20 pakte Dirk Molman (hcp. 19,9) de eerste prijs met een score van 19. Hans Rosenberg (hcp. 9,0) werd tweede met 18 punten.  Die score, matching cards dus,  werd ook behaald door Tom Groen (hcp. 5,3) die met de derde prijs naar huis ging.

Hans en Tom waren ook succesvol als het op de bijzondere verrichtingen aankomt. In de categorie hcp. 0-20  legde Hans zijn bal op hole 5 het dichtst bij de vlag. En Tom ging naar huis met de prijs voor de tweary op hole 4.  De neary op hole 8 (hcp. 20-54) werd geslagen door Carolyn Alleman (hcp. 21).

Op deze - wat het weer betreft - mooie, rustige avond was het voor de 40 deelnemers een hele uitdaging om het (taaie) gras en de klaver in de semi-rough en rough de baas te blijven. Menigeen had hier moppers over. Wie wil weten hoe dit komt, leze het artikel hierover in de laatste PAR-editie. Maar het drankje en de weer goed verzorgde golfschotels na afloop deden die golfproblemen weer snel vergeten.

Op 8 september is de slotavond van de VrijdagAvondCompetitie. De starttijd is van 16:30 tot 18:30 uur. Er wordt gestart op hole 10 en de wedstrijd eindigt op hole 14. Er mag maar met 4 stokken worden gespeeld en op de holes 10 tot en met 13 ligt een kans om met een bijzondere verrichting een prijs te pakken. De avond wordt afgesloten met een gezamenlijk buffet, dat om 20:30 uur begint. Tijdens dit diner worden de prijzen uitgereikt. Zowel aan de winnaars van de slotwedstrijd als aan de 10 beste spelers van de VAC-competitie 2017. Aanmelden kan nog via het inschrijfformulier op het mededelingenbord in de hal van het clubhuis of per e-mail: vac@heemskerksegolfclub.nl