Mannen winnen Prestotype Samson & Delilah challenge na spannende Play-Off

52 Samsons en 52 Delilahs zaten heerlijk op het zonovergoten terras van het clubhuis.  De eerste berichten spraken over een overwinning van de Delilahs.  Samson Captain Aydin Kumas drentelde onrustig heen en weer.  Ineke Heeremans en Nicky Schaap waren er van overtuigd dat al hun trucs hadden gewerkt. Een grondige bestudering van het Bijbelboek Rechteren Hoofdstuk XVI  Verzen 4 tot en met 20 had hen op allerlei ideeën gebracht.

Daar was Wedstrijdleider Rob Simoons.  Na 52 partijen was de verrassende stand: 26 punten Delilah en 26 punten Samson. De stand was onbeslist. Vier partijen waren geëindigd in All Square. Gelijk dus. In overleg met onze referee werd besloten om die 4 partijen een play-off te laten spelen. Dus moesten:

Renee Wanst tegen Kick Vergers; Willy Tolhuijsen tegen Bert Stuive; Marjolein Vromans tegen Jan Jeijsman en Ellen Crabbendam tegen Ton Groen opnieuw de baan in. Sommigen hadden zich al verkleed en al een wijntje of een biertje gedronken. Dit was voor de spelers geen probleem. Zo hadden de dames snel even hun golfschoenen aangedaan onder hun mooie jurk en ook enkele heren liepen met een vouw in de broek.  Het zag er allemaal heel charmant uit. De play-off werd door vele toeschouwers, al dan niet met een glaasje of een hapje, begeleid.

Als eerste gingen Renee en Kick de baan in. Hole 1 werd door Renee gewonnen en dus was de stand 1 – 0 voor Delilah. Willy en Bert halfden de eerste hole en gingen door op 18. Jan won hole 1 van Marjolein.Toen waren Ellen Crabbendam en Tom Groen aan de beurt. Eén blik op het hoofd van Tom stelde Ellen gerust. Ze zag geen zeven lokken. Hij was dus al zijn kracht kwijt. Wat ze echter niet gezien had, waren de  minuscuul kleine haartjes op zijn schedel. Achteloos sloeg Tom zijn bal 240  meter ver. Nog een pitch en een putt en de uiteindelijke overwinning was voor Tom. De stand was nu  1½ voor Delilah en 2½ voor Samson. Dat Bert en Willy ook hole 18 halfden maakte dus niks meer uit. Eindstand 28 voor Delilah en 29 voor Samson. Velen hebben captain Aydin Kumas nog nooit zo gelukkig gezien.

De nearies waren in de wedstrijd voor:

• hole 5: Jan Heeremans
  • hole 8: Ellen Crabbendam
  • hole 13: Ineke Doornberg
  • Hole 16 Ado Hartenhof

De beste dame was dit jaar Annelies Groen. Zij won van haar Samson met 14 up!

De beste heer was dit jaar Willen de Wever. Hij won van zijn Delilah met 9 up!

Alle prijzen werden uitgereikt door Lydia en Aadje. De cup met de Grote Oren werd trots getoond door Aydin. De wedstrijdleiders werden door Charles bedankt voor hun inzet en ontvingen een prachtige hortensia. Nicky en Ineke feliciteerden als captains van de dames de heren heel hartelijk met hun overwinning en beloofden volgend jaar weer betere tijden voor de Delilahs. Vervolgens gingen de heren natuurlijk met elkaar op de traditionele foto. De totaalstand is nu: 6 overwinningen voor de Samsons en 5 overwinningen voor de Delilahs.

Lydia en Charles Wanst (Prestotype Grafische Machines), die voor de vierde keer als sponsor van “The Battle” optraden, hebben ons allemaal weer enorm verwend: koffie met; drankje; heerlijke hapjes en tenslotte een mooie golfschotel voor weinig met roodbaars of biefstuk.. Erg blij waren wij toen wij op een vraag van Aydin hoorden, dat zij volgend jaar weer van de partij zullen zijn.  Nu al iets om naar uit te kijken. Lydia en Charles, heel hartelijk bedank voor deze hele mooie dag.

O ja, en dan zijn wij de heerlijke muziek van Sitting on a Duck vergeten te noemen. Een heerlijke band die voor heel veel gezelligheid en de voetjes van de vloer zorgde. Al met al was het een heel erg gezellig golfdag en werd het toch nog een latertje.

Charles en Lydia Wanst hadden het allemaal geregeld. Wit damast op de prachtig ingedekte tafels, leuke muziek en dat alles voor een vooroorlogse prijs.

Het was een mooie dag!

Klik hier voor de foto's

De dames dachten nog even dat ze kampioen zouden worden...

De vreugde dans van Captain Aydin Kumas..

Maar het werden de heren!