Matchplaykampioenen: Hermine, Ellen, Bert en Remy!

v.l.n.r Danique Westerbeek (proshop), Martin de Jong, Patricia Hogerheijde, Remy Zwager, Ellen Crabbendam, Hermine de Wit, Annelies Nieuwveld, Gunar Engen, Bert Stuive

Matchplaykampioenen: Hermine, Ellen, Bert en Remy!

De matchplaykampioenschappen zijn achter de rug. In het weekend werden onder zeer goede omstandigheden de finales gespeeld. Het was een geweldig golfweekend, met heel veel spannende partijen. De spelers waren aan elkaar gewaagd en daarom eindigden de partijen met 1-up. Soms werd pas op de 19e of 21e hole een partij beslist.

Bij de Dames Senioren werd de finale gespeeld door twee oud-kampioenen: Annelies Nieuwveld en Hermine de Wit. Het was een gelijk opgaande strijd. Dan stond de een voor en dan de ander. Op hole 18 maakte Hermine gelijk en daarom moest doorgegaan worden op hole 1. De 19e hole werd gewonnen door Hermine, zodat zij – na strokeplaykampioene – nu ook onze matchplaykampioene  is.

Bij de Dames waren er best wat verrassingen. Zo won Nicky Schaap van Willy Tolhuijsen; Mieke van Twisk van Monique Jeijsman en Kyara Prinsen van Ineke Doornberg. Maar uiteindelijk ging de finale tussen Patricia Hogerheijde en Ellen Crabbendam. Twee oud-kampioenen die elkaar al heel veel in de finale waren tegengekomen. Dit jaar was de goed geconcentreerde Ellen weer de sterkste. Zij won met 4/3 van Patricia en  werd zo voor de 12e of 13e keer onze matchplaykampioene. Onze jeugdige dames hebben het goed gedaan, maar moeten nog wel hard werken om het niveau van Ellen en Patricia te halen.

Bij de Heren Senioren werd op het scherpst van de snede gestreden. Verrassingen waren o.a. de winst van Jan Rupert op oud kampioen Peter Boudewijn; die van Gunar Engen op Jan van Rijn; en die van John Onderwater op Gerard Baas. Beide halve finales werden pas op hole 18 beslist. Zo won Gunar van Jan Rupert met 1/0 en Bert Stuive van Ron Wollrabe met dezelfde cijfers. Iedereen gunde Gunar de titel, maar Bert speelde verschrikkelijk sterk.  Alle afslagen waren goed en ver en ook zijn korte spel was zeer sterk. Hierdoor besliste hij de partij met 4/3. Bert werd hiermee voor de 4e keer matchplaykampioen.

Bij de Heren  was de vraag of Kristof de Vries zijn titel zou prolongeren of dat er een nieuwe kampioen zou opstaan.  Dat laatste bleek het geval te zijn, want Kristof verloor in de halve finale van Remy Zwager met 3/2. Aan de andere kant van het schema was Martin de Jong de grote verrassing. Eerst schakelde hij Hans Klijn en Tom Groen uit. Beiden met 1/0. En daarna was hij te sterk voor King Tse 5/4. De finale ging dus tussen Remy en Martin. Een nieuwe kampioen zou opstaan. De finale was een geweldige strijd. Remy stond regelmatig voor, maar Martin kwam steeds goed terug. De ene Par na de andere werd gescoord. Hiermee werden veel holes gehalfd.  Op hole 16 was het all square. Hole 17 werd gewonnen door Remy: 1 up. Op hole 18 lagen beiden in de rough. Remy links en Martin rechts. Remy had een prima tweede schot. Martin flufte en ook zijn derde slag had niet de gewenste lengte. Hierdoor kwam Remy met drie slagen op de green en Martin met vier. Omdat Martin zijn par-put miste, kon Remy met twee slagen uitholen en won zo zijn eerste clubkampioenschap. De finale was een prachtige strijd, waar de meelopende toeschouwers erg van genoten hebben.

De prijsuitreiking op het terras werd gedaan door onze sponsor Danique van de Pro Shop, voorzitter Rens Koole en wedstrijdleider Rob Simoons. Alhoewel er 68 leden aan het kampioenschap hebben meegedaan, waren vooral de categorie Dames Senioren en Dames te klein bezet. De wedstrijdleiding gaat erover nadenken hoe wij meer leden enthousiast kunnen maken voor het matchplaykampioenschap, want matchplay is toch het leukste golfspelletje dat er is. Geopperd werd om enkele voorrondes met hogere handicappers in te voeren en in het vervolg ook te strijden om de 3e en 4e plaats. De voorzitter bedankte de baancommissie, de geenkeepers, de horeca en de wedstrijdleiding heel hartelijk voor hun inzet. Het was een mooi kampioenschap met hele goede kampioenen. Alle kampioenen blikten nog even terug. Voor Remy was dit zijn eerste en laatste clubkampioenschap. Hij gaat immers zijn amateurstatus verliezen, omdat hij in september met de golfpro- opleiding gaat beginnen op The Dutch. Eén van de opmerkingen van de kampioenen betrof de baan. De greens en de fairways lagen er perfect bij, maar de rough zou best een centimeter  lager gemaaid mogen worden………… De ballen waren soms moeilijk te vinden en – ondanks het filmpje van Rogier – was het soms best moeilijk om goed uit de rough te komen.

Als wedstrijdleiders willen wij graag iedereen heel hartelijk bedenken die bijgedragen hebben aan het succes van dit clubkampioenschap. Wij denken dan in het bijzonder aan: alle deelnemers; Marijke Zonneveld (ontvangst), Simon Zonneveld (starter); de Hareco en Richard van Zelst (referee); Ed Voogd en mannen (greenkeepers); de 19e (Horeca); Thea van Heijningen (bloemen); Rens Koole (voorzitter) en natuurlijk Bob ter Punt en Danique Westerbeek (sponsor Pro Shop).

Tot ziens op de komende wedstrijden,

Hans van der Vlugt en Rob Simoons - wedstrijdleiders

Klik hier voor de foto's