The Masters is begonnen!: 5 – 8 april, Major: The Masters, Augusta National Golf Club, Augusta, Georgia.

5 – 8 april, Major: The Masters, Augusta National Golf Club, Augusta, Georgia. Prijzengeld: $11.000.000

Het eerste major van het jaar is begonnen. En wat voor een: de Masters. Enkel het noemen van de naam en het horen van het iconische Masters-deuntje is genoeg om de harten van de golfliefhebber sneller te doen kloppen. Maar weinig edities zijn in de aanloop zo gehypet als die van dit jaar. En dat heeft meerdere redenen.

Comeback van de eeuw?

Tiger Woods is terug. Na twee jaar afwezigheid maakt de grootste golfer van de afgelopen decennia eindelijk weer zijn opwachting op Augusta. En wanneer Tiger meedoet, doet hij dat niet om een bijrol te spelen. Zijn prestaties in de voorbije toernooien laten zien dat dit weleens zijn jaar kan zijn. Steeds meer zien we iets terug van de ‘oude Tiger’, en op welke manier kan hij zijn definitieve terugkeer beter aankondigen dan met zijn eerste groene jasje sinds 2005? Volgens vele sportkenners zou het de comeback van de eeuw betekenen. Alle ogen en camera’s zijn in ieder geval gericht op de veertienvoudig major-winnaar.

Podcast met Joost Luiten ( geluid aan)

De beste golfer van Nederland, Joost Luiten, en de toernooidirecteur van het KLM Open, Daan Slooter, praten samen met Gerard Louter en Sietse Herrema van GOLF.NL over de baan, kanshebbers voor het groene jasje en natuurlijk Tiger Woods
Bron: Golf.nl

Masters 2018 op televisie

De BBC zendt samenvattingen uit van ronde 1 en 2 en ronde 3 en 4 zijn live te zien. Ga naar bbc.com.
Betaalkanaal Ziggo Sport Golf zendt het toernooi alle dagen live uit, deels op het open kanaal (voor niet-abonnees). De uitzendtijden van Ziggo:

WOENSDAG 4 APRIL 21:00-23:00 (Par 3 Contest)
DONDERDAG 5 APRIL 21:00-01:30
VRIJDAG 6 APRIL 21:00-01:30