WAAROM SPONSORING VAN EEN LOKALE CLUB ZO INTERESSANT IS

Sportclubs vertegenwoordigen een zeer interessante doelgroep. Een ledenbestaand is een grote groep mensen met een gelijksoortig profiel: qua opleiding, inkomen, maar ook heel belangrijk: woongebied. Dit zijn variabelen die het een heel interessante doelgroep maken voor bedrijven die deze lokale, specifieke doelgroepen willen bereiken.

Hier bovenop komt dat de ‘besmettelijkheid’ binnen clubs uitzonderlijk groot is. Als een golfster een mooie nieuwe (electrische) fiets heeft, willen haar competitie teamgenoten dezelfde. Als een golfer een nieuw huis heeft gekocht vertelt hij dit vol trots na een golfronde aan zijn flightgenoten. Uiteraard vertelt hij dan ook via welke makelaar hij het geregeld heeft en bij welke hypotheekadviseur hij die lage rente heeft bedongen. Gevolg is dat deze, mochten zij een huis gaan kopen, eerder bij deze bedrijven terecht zullen komen. Omdat zijn teamgenoten in dezelfde levensfase zitten is de kans hierop aanzienlijk.

DE CLUB ALS PROMOTOR

Tenslotte is de club ook nog een uniek promotioneel instrument. De club kan heel vaak als actieve promotor worden ingezet. Uiteraard via de nieuwsbrief en de website, maar ook door evenementen. Denk maar eens aan een wijnproeverij op de club verzorgd door de lokale wijnhandel. Een mooier platform kan de wijnhandel zich niet wensen: direct contact tussen doelgroep en product.

STEEDS MEER BEDRIJVEN ZIEN DE KANS DIE SPONSORING BIEDT

In dat verband wijzen wij graag op het artikel uit het FD van oktober 2013 hier in de kantlijn.  Een recenter voorbeeld is de ING binnen het amateurvoetbal. Lees hier een opiniestuk daarover. Zie: 5 redenen waarom de ING-pitch superslim is.

DE HEEMSKERKSE GOLFCLUB

De Heemskerkse beschikt over een goed geoutilleerd golfcomplex met een 18 holes baan en een lange Par 3 baan en uitstekende oefenfaciliteiten.

Op onze golfbaan worden jaarlijks ruim 55.000 rondes gespeeld. Dit biedt u uitstekende mogelijkheden om uw bedrijf te presenteren.  Daarnaast heeft onze verenging ruim 1000 leden met een zeer interessant profiel en een een website met gemiddeld 4000 unieke bezoekers!

Sponsor worden biedt dus een commerciële kans

In diverse sponsorpakketten maakt een golfdag voor uw bedrijf deel uit van het pakket. Dit kan in de vorm van een toernooi en /of clinic en is een uitstekend middel om relaties te onderhouden.

Hiernaast biedt het clubhuis met haar Restaurant Grand Café de 19e uitstekende mogelijkheden voor vergaderingen, lunch en diner.

Onze PGA Pro's kunnen u van dienst zijn met het aanbieden van clinics of lessen voor uw relatie's.

Er zijn er tal van mogelijkheden binnen de Heemskerkse Golfclub of het nu gaat om exposure of speelrechten. Wij gaan samen met u zitten om te brainstormen hoe het beste de exposure van

Een kleine greep uit de exposure mogelijkheden:

• Hoofdsponsoring
  • Holesponsoring 18 holes baan
  • Sponsoring Par 3 baan
  • Oefenfaciliteiten (drivingrange, puttinggreen, chippinggreen, drivingrangeballen)
  • Informatiebord bij de ingang clubhuis
  • Tassenlabels
  • Buggy sponsoring (car wrapping)
  • Bord ingang terrein HGC
  • Scorekaarten
  • Klok
  • Advertentie in het clubblad de PAR
  • Vermelding op de website of narrowcasting, direct in het zicht, gedeeld met 10 anderen
  • Vermelding op de website onderaan, gedeeld met 5 anderen
  • Exclusieve banner bovenaan website
  • Exclusieve banner onderaan website
  • Eigen vlaggenmast
  • Sponsoring competitieteams
  • Wedstrijdsponsoring
  • Personeelsfaciliteiten

Verder de volgende mogelijkheden:.

• Deelname aan de IJmondiaan Bedrijvencompetitie
  • Aanschaf van wildcards

Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek of vraag de sponsorbrochure aan

Stuur ons berichten