Aanpassing procedure verwerking Qualifying kaart

Akkoord geven door marker

Met de komst van het Wereld Handicap Systeem (WHS) is er ook een aanpassing in de procedure voor het digitaal verwerken van een ingediende Qualifying kaart.

Om de ingediende Qualifying kaart mee te laten tellen bij de berekening van een handicap is het noodzakelijk dat er een marker bekend is. Die marker krijgt na het invoeren van de score een e-mail op zijn/haar e-mailadres zoals dat in de software bekend is. In die e-mail staat de scorekaart met de ingevoerde scores. De marker moet deze akkoord verklaren voordat de kaart aan de laatste 20 dag resultanten wordt toegevoegd. Daarna vindt bij de NGF de eventuele herberekening plaats van de handicap van de speler.

Zonder marker akkoord dus geen geldige Qualifying kaart die meetelt voor je handicap.

Om de Qualifying kaart mee te laten tellen in de zgn. Playing Conditions Calculation (PCC) is het van belang z.s.m. dat akkoord te geven op de dag van spelen en uiterlijk voor 23.59 uur.

Als dat daarna pas plaatsvindt telt de Qualifying kaart niet mee in de PCC. Het krijgt wel een PCC-aanpassing, eventueel op basis van andere ingevoerde kaarten.

Buitenlandse kaarten

Bij het invoeren van een Qualifying kaart op een onbekende buitenlandse baan moeten spelers voortaan de Course Rating (CR), Slope Rating (SR) en Par van de baan ingeven. Deze gegevens zijn nodig om de kaart goed te kunnen verwerken in de software van het Wereld Handicap Systeem.

Mocht dat niet lukken noteer dan de CR, SR en Par van de baan goed leesbaar op de scorekaart. Maak een foto van de scorekaart met ook duidelijk leesbaar alle holescores, bovenstaande gegevens en stuur die ter verwerking via e-mail naar:

hareco@heemskerksegolfclub.nl.

De Hareco zal die kaart dan z.s.m. invoeren in Egolf4U.

Heeft u hierover vragen of over het Wereld Handicap Systeem stuur dan een e-mail naar bovenstaand e-mailadres.

Hareco