Baankeuringsprocedure, wanneer en waarom is de baan soms gesloten?

Indien de omstandigheden dit noodzakelijk maken dient de baan te worden gekeurd. De keuring wordt gedaan door de hoofdgreenkeeper of diens vervanger. Bij twijfel vindt overleg plaats met de baancommissaris. De keuring vindt uiterlijk binnen een half uur na zonsopgang plaats.  Direct na keuring wordt het antwoordapparaat in gesproken met datum vermelding! en wordt de  website aangepast en ook de borden op het terrein. De beslissing dat er geen trolley’s en/of handicarts zijn toegestaan, wordt genomen door de hoofdgreenkeeper en bij twijfel vindt overleg plaats met de baancommissaris.De beslissing zomer of winter afslagplaatsen/greens wordt genomen door de hoofdgreenkeeper in samenspraak met de baancommissaris.

Baankeuring vindt plaats bij:

Overvloedige regenval met plassen op de baan en greens. Opdooi. Bevroren grond met gedurende de dag berijpte grasmat. Overvloedige hoeveelheden sneeuw.
Rijp: Als bij keuring kan worden ingeschat dat de rijp later zal verdwijnen kan worden beslist dat de baan tot tijdstip X gesloten zal zijn en vervolgens op het antwoordapparaat ingesproken.

NB Bij bevroren ondergrond zonder wit bevroren gras, blijft de baan open zolang dit verantwoord is. Zomer of wintergreens. De eenmaal voor die dag genomen beslissing wordt gedurende de dag alleen veranderd indien binnen 3 uur na keuring geen rijp of water meer op de greens is of kan worden verwacht.

Baan open of dicht is altijd een afweging van schade voorkomen aan de baan of toch speelplezier voor de leden. Soms wordt de baan toch opengesteld omdat de te verwachten weersomstandigheden zodanig  worden ingeschat dat er nauwelijks golfers te verwachten zullen zijn en de schade dus beperkt zal blijven.

Vanaf oktober hebben we te maken gehad met extreem veel regen. Toch is de baan nauwelijks gesloten geweest wat aangeeft dat de balans bij keuring doorslaat naar zoveel mogelijk laten spelen. Het ontbreken van een winter geeft de overtuiging dat de opgelopen schade in de baan zich snel zal kunnen herstellen bij gunstig weer. Helaas waren handicarts op de 18-holes baan vaak niet toegestaan.In ieder geval zullen verschillende knelpunten in de baan worden aangepakt, waardoor hopelijk handicarts wat vaker in de baan kunnen worden toegestaan in de natte periodes.

Met vriendelijke groet,

Jan van Rijn, baancommissaris

Baankeuringsprocedure, wanneer en waarom is de baan soms gesloten?

/
Indien de omstandigheden dit noodzakelijk maken dient de…

Toiletgebouw in aanbouw

/
Er wordt inmiddels hard gewerkt aan een nieuw toiletgebouw, er…

Wees zuinig op onze baan, respecteer de winter baanregels

/
Baanregels Heemskerkse golfclub 2019/2020 Zoals u allen kunt…

Waterhindernissen genoeg

/
Het regent helaas maar door. De laatste dagen is er veel, heel…
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.