Onderhoud 18 holes baan vanaf 13 juli

Op maandag 13 juli wordt begonnen met drainage werkzaamheden. Er wordt begonnen op hole 18, vervolgens hole 2 , daarna hole 15 en als laatste hole 17. Of het lukt om alles in één dag te bewerkstelligen is de vraag, er wordt rekening gehouden met een uitloop naar dinsdag 14 juli.

In de week van 13 juli wordt begonnen met zandbanden ( zand aanbrengen in sleuven in de baan) in ieder geval worden op alle voorgreens sleuven met zand aangebracht. Het gras wordt als het ware opgetild en gelijktijdig wordt zand ingebracht en het gras weer zoveel mogelijk teruggelegd. Op de holes waar drainage is aangebracht worden op bepaalde delen ook sleuven met zand aangebracht ongeveer op dezelfde wijze als op de voorgreens, maar breder.

Het zal u duidelijk zijn dat dit niet zonder gevolgen voor het golfspel zal zijn. In ieder geval dient u rekening te houden dat er telkens op een hole waar dan de werkzaamheden plaatsvinden of niet gespeeld kan worden of een tijdelijke green is en ook zal u worden geconfronteerd met wisselende baanomstandigheden gedurende enige tijd.

Derhalve zal de 18 holes baan NQ zijn vanaf maandag 13 juli tot en met vrijdag 17 juli. Dat geeft de greenkeepers de ruimte om holes te sluiten of eventueel een tijdelijke green te plaatsen ruim voor de werkzaamheden.

De Hareco zal een Tijdelijke Plaatselijke Regel opstellen, waardoor een belemmering door sleuven met zand of naden tussen graszoden vermeden mag worden.

De werkzaamheden zijn noodzakelijk om in natte perioden( ja die komen beslist!) de baan beter bespeelbaar te houden.

De werkzaamheden stonden veel eerder in de planning, maar vanwege het al voor de corona-problematiek geplande landelijke NK jeugd t/m 12 op onze baan,werden deze werkzaamheden uitgesteld omdat de baan dan niet in optimale conditie zou zijn. Dat de wedstrijd vanwege corona niet is doorgegaan was uiteraard niet te voorzien. Echter, het alsnog inplannen van de werkzaamheden in de periode dat de baan dicht was, was helaas niet mogelijk omdat er al afspraken voor soortgelijke werkzaamheden gepland stonden op andere banen.

Ik vertrouw erop dat u het baanpersoneel gedurende deze werkzaamheden zoveel mogelijk voorrang zult verlenen.

J.van Rijn, baancommissaris

Starten op hole 10 !

/
De buitenlus (1-9) is vanwege de regen zeer drassig en dus…

Wees in deze tijd zuinig op de baan

/
U heeft ze vast wel gezien, de afzettingen op de baan. In…
onderhoud

Tijdelijke Plaatselijke Regel i.v.m. Groot onderhoud

/
Maandag 7 september 2020 start het groot onderhoud van de 18…

Groot Onderhoud 2020

/
In week 37, op maandag 7 september, wordt gestart met het jaarlijks…

Onderhoud 18 holes baan vanaf 13 juli

/
Op maandag 13 juli wordt begonnen met drainage werkzaamheden.…
2 antwoorden
  1. Wim Tesselaar
    Wim Tesselaar zegt:

    geachte heer van Rijn,

    kunt u ook nog aangeven welke onderhoudswerkzaamheden er verder nog gepland staan en voor wanneer.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.