Regen, Regen en nog eens Regen.

Het houdt niet op, de laatste maanden moeilijke omstandigheden op de baan die het spelen van een ronde niet gemakkelijk maakt.

Het open houden van de baan is geen senicure, er wordt alles aan gedaan om het sluiten van de baan zoveel mogelijk te beperken.

Dit vraagt medewerking van alle leden, wat wordt daar mee bedoeld? Het is mij opgevallen en ik kan me voorstellen dat andere leden dit ook is opgevallen, dat het terug leggen van plaggen door de baan door veel golfers niet of veel te weinig wordt gedaan. Als dit zo de komende maanden doorgaat, wordt het bijna onmogelijk om in het vroege voorjaar weer een goed bespeelbare baan te hebben.

Ik doe dan ook een dringend beroep op U allen om de plaggen die U slaat terug te leggen en even met Uw voet weer aan te drukken. Spreek ook Uw mede flightgenoten indien nodig hierop aan. Terug gelegde plaggen herstellen bijzonder snel, zeker bij de temperaturen die hoog zijn.

pitchmarksIndien U een bal op de greens slaat, kunt U er zeker van zijn dat dit een pitchmark op de green veroorzaakt. De greens zijn op dit moment zeker voor de tijd van het jaar in goede conditie, dit willen we graag zo houden en verzoeken U Uw pitckmark direct te repareren, dit voorkomt schade, want een direct herstelde pitchmark geeft nauwelijks schade achteraf.

Tenslotte de rough, op veel plaatsen nat en de grond boterzacht. Uw bal in de rough geslagen, laat Uw trolley op de fairway, zoek de bal en sla uit de rough. Dit voorkomt allerlei sporen in de rough en maakt de grond oneffen.

Als we met zijn allen ons houden aan de bovengenoemde zaken, wordt het een stuk gemakkelijker om in het voorjaar snel te kunnen spelen op een mooie baan.

J. van Rijn

baancommissaris HGC

4 antwoorden
 1. Ron Toekook
  Ron Toekook zegt:

  Ik heb net even gekeken, maar wat Roland zegt klopt niet. Na de baanstatus en de starttijden, is het bericht van Jan het meest gelezen in de afgelopen twee dagen met tweehonderd lezers. Sterker nog, bezoekers lezen het helemaal met gemiddeld (!) 38 seconden leestijd.

  Vanuit de communicatie proberen we zo veel mogelijk mensen te bereiken en moeten dan afwegen hoe vaak je iets te melden hebt. Berichten als die van Jan horen op de website, omdat we er van uit gaan dat onze leden ook zelf hun informatie halen. Als je lid bent van een vereniging, dan heb je naast brengplicht ook een haalplicht. Merk je dat mensen niet weten dat er een belangrijke mededeling op de website staat, leg dan uit dat het belangrijk is de website van je club in de gaten te houden.

  Beantwoorden
 2. C
  C zegt:

  Aan allen,
  Het is toch erg jammer dat dit aan ons spelers van de Heemskerkse moet worden uitgelegd.
  Hoe leuk is het als je je eigen pitchmark of die van een ander even te repareren.
  Een plag die niet word teruggelegd is volgende keer misschien wel de plaats waar jouw bal ligt, en dan natuurlijk mopperen dat de baan er niet goed bij ligt.
  Spelers en leden …. even door de knieën en help onze baan in goede conditie te houden.

  Beantwoorden
 3. Christiaan Bakker
  Christiaan Bakker zegt:

  Ik ben her hier helemaal mee eens, je ziet overal plaggen liggen en ook op de greens vaak diepe pitchmarks. Is het geen idee om i.p.v. een artikel op de website de leden per email dit bericht door te sturen? Op die manier bereik je volgens mij veel meer mensen direct want de website wordt lang niet door iedereen bekeken.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.