Wees zuinig op onze baan, respecteer de winter baanregels

Baanregels Heemskerkse golfclub 2019/2020

Zoals u allen kunt constateren hebben zowel de Par-3 baan als de 18 holes baan veel regen over zich heen gekregen de afgelopen weken, waardoor de banen erg kwetsbaar zijn geworden en ook moeilijk bespeelbaar. Er zijn veel complimenten uitgedeeld over het onderhoud en de prima bespeelbaarheid van de baan de afgelopen maanden en waren er nauwelijks beperkingen hoe om te gaan met trolleys en handicarts (met GPS!) door de baan.
Dit is nu geheel anders. Gelet op de huidige toestand van de banen, is het noodzakelijk u te wijzen op de baanregels voor de periode 1 november 2019 tot 15 maart 2020. Deze regels zijn niet nieuw, maar worden niet of nauwelijks opgevolgd op dit moment.

 Daarom de volgende baanregels vanaf 9 november 2019:

– U dient altijd de beschikbare paden te volgen

– Bij gebruik van een handicart (mits toegestaan) het midden van de paden aanhouden en de bochten niet af te snijden en uw snelheid te beperken

– Als uw bal zich onverhoopt in de rough bevindt, dient u uww trolley of handicart  op de fairway te laten staan en vervolgens naar uw bal te gaan (zoeken) en    na Uw slag terug naar trolley of handicart

– Bevindt uw bal zich rond of op voorgreen of green, dan dient u uw trolley of handicart te plaatsen op het pad en vervolgens uw bal te chippen of te putten

De handicarts hebben GPS, zo lijkt het overbodig verdere regels te stellen, echter de afstelling van GPS is ruim afgesteld zodat vrijwel de gehele fairway kan worden bereden. Dit willen we zo houden omdat natte (afgezette)gebieden kunnen worden vermeden, maar het uitgangspunt is, houdt midden fairways aan, waardoor de handicarts bij natte omstandigheden langer kunnen worden toegestaan.

Ik vertrouw erop dat deze op zich eenvoudige regels worden opgevolgd, zodat sluiting van de baan tot het minimum kan worden beperkt en we in het voorjaar de baan zo snel mogelijk weer in goede conditie kunnen brengen.

De marshalls, baancommissaris en baanpersoneel zullen u aanspreken als de baanregels niet juist worden toegepast, maar ik hoop dat iedereen zich zal beseffen dat de banen op dit moment erg kwetsbaar zijn.

Tenslotte, baanpersoneel zal, voor zover nodig, met hun machines de baan moeten onderhouden en zullen de paden zoveel mogelijk gebruiken. Dat vraagt om samenspel golfers/baanpersoneel, dus als u met uw trolley op het pad staat of rijdt en het baan personeel moet daar passeren, ga even aan de kant en geef ze doorgang, dat scheelt veel schade aan de baan.

J. van Rijn, baancommissaris

par 3 baan

Maandagavond PAR-3- Weidelus inloop gaat maandag 3 augustus weer van start!

/
Beste par 3 spelers,   Wij gaan weer beginnen.…

Nieuwe mooie prijs Fairwaygolftravel PAR-3 Inloopcompetitie bekend

/
Maandag 20 april starten wij weer met de Fairway Golftravel Par…

Weidelus Par 3 van 16 februari 2020

/
Zondag gold door de komst van storm Dennis overdag in het hele…

Zondag 16 februari weer Inloop wintersoep op de PAR 3

/
Zondag 16 februari is er weer een wintersoep wedstrijd op de…

Verslag winter soep inloop par 3 19 januari

/
Zondag 19 januari werd alweer derde winter par 3 inloop gehouden…
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.