Battle of the Sexes 2021

De dames winnen vol overtuiging van de heren

In 2019 was het de laatste keer, dat de dames van de heren wonnen met een eclatante zege. In 2020 won Corona het van ons allemaal. De weco had Hotel Chateau Marquette bereid gevonden om deze grote wedstrijd te sponsoren, waarvoor dank!

Voor de deelnemers was er bij ontvangst een kopje koffie of thee met wat lekkers en bij binnenkomst een bittergarnituurtje. Als afsluiting konden de deelnemers blijven eten. Het was perfect geregeld door de horeca, want er kwam een groot deelnemersveld vrijwel tegelijk binnen. Gelukkig was er voldoende ruimte op het terras en in het clubhuis.

In 2021 was de uitdaging voor de heren groot om te winnen van de dames. Charles Wanst heeft met een aantal mails zijn heren aangespoord om het allerbeste uit zichzelf te halen. Maar Annemieke Sauer was niet voor een gat te vangen. Zij berichtte haar dames om vooral aardig te zijn en het uitermate jammer te vinden als de heren in het bos, bunker of water sloegen.

Dat laatste heeft gewerkt. Na binnenkomst van de deelnemers was het al heel duidelijk, dat de dames meer overwinningen hadden geboekt dan de heren.

De uitslag van de Battle of the Sexes was buitengewoon: 64 gewonnen partijen door de dames en 36 verloren partijen door de heren. Het is dan ook niet gek, dat de winnaar van het grootste verschil in de uitslag een vrouw werd: Margriet Welman kon met de eer strijken.

Ook voor de heren was een prijs voor de beste heer: Cor Cornelisse.

Naast het gevecht van man tegen vrouw op de golfbaan, waren er ook nog neary’s op hole 8 en hole 13 geplaatst en een tweary op hole 4. De neary’s zijn gewonnen door:

• Monique Jeysman en Ado Hartenhof (hole 8)
  • Annelies Wanst en Gerard Baas (hole 13)
  • De tweary is gewonnen door Mieke van Twisk (hole 4)

Peter van Driel bedankte vooral de captains van 2021 en heeft er gelijk voor gezorgd, dat zowel Charles als Annemieke weer captain zijn. Een bloemetje voor hun inzet van dit jaar was in ieder geval op zijn plaats.

Ook was er veel dank aan de horeca. Eric heeft daarop aangeboden om de aankomende drie jaar deze wedstrijd te sponsoren.

Het was fijn, dat de Battle of the Sexes weer gespeeld kon worden. Op naar 2022! En wilt u nu nog even nagenieten, dan kan dat dankzij onze fotograaf John de Graaf.

Battle of the Sexes 15-08-2021