Maria & Andrea Schram winnen bridgezitting maar Greet van der Zee en Annie van Prooijen bridgekampioenen 2019-2020

Bridgekampioenen 2019-2020 Annie van Prooijen en Greet van der Zee

Het was op 6 maart de afsluiting van een bewogen bridgeseizoen. Nog nooit had de club zo’n grote belangstelling voor de bridgecompetitie.

Maar liefst 106 mensen speelden mee verdeeld over 53 koppels. Het was af en toe een puzzel hoe het moest met het aantal beschikbare stoelen in combinatie met de maaltijden vooraf die werden verzorgd door Restaurant Grand Café de 19e.

Andrea en Maria Schram

Op vrijdag 6 maart traden 16 paren aan in de A-lijn

Maria Schram & Andrea Schram werden eerste met maar liefst 64,29%. Tweede werden Ineke en Jan Wolring met 56,25% en derde werden Greet van der Zee & Annie van Prooijen met 55,65%.

Marjolein Vromans en Lida Jonkman

In de B-lijn dit keer 15 paren, waarvan Marjolein Vromans samen met Lida Jonkman de sterkste waren met 59,99%. Tweede werden Marjolein de Jonge met Thea op de Kelder met 59,03% en Anneke Rubens werd met Wil Bonarius derde met 56,88%.

Hans Coenen en Sonja Morel

In de C-lijn dit keer maar 9 paren.  Sonja Morel & Hans Koenen werden eerste met 60,42%. Cor Molenaar en Peter Schaap tweede met 59,03 %, Tonny Hendriks & Marquerite van Veen derde met 52,56%.

Klik hier voor uitslagen en eindstand

Voorzitter Henk Berkelaar bedankte de horeca voor het afgelopen seizoen, en overhandigde hen nog de fooienpet die was langsgegaan.

De kampioenen van vorig jaar Arie Kalkman en Eddy Swartberg overhandigden aan de bridgecommissie nog een leuke attentie namens alle bridgers en bedankten de commissie voor de organisatie.

Ondertussen had Mart Rietjens druk gerekend om te kijken wie er de bridgekampioenen van 2019-2020 waren geworden.

Voorzitter Henk Berkelaar en Ben Bleeker bedankte Mart Rietjens die afscheid nam van de bridgecommissie na ruim 10 jaar. Mart had de afgelopen jaren veel nieuwe bridgers bekend gemaakt met het spel. Voorzitter Henk Berkelaar gaf aan dat er nog naarstig wordt gezocht naar een nieuw lid voor de bridgecommissie….

Het kon haast niet anders dan dat Greet van der Zee en Annie van Prooijen de bridgekampioenen werden. Het is toch altijd weer leuk dat er elk jaar weer nieuwe kampioenen naar boven komen.

Greet van der Zee bedankte in haar speech de bridgecommissie en gaf aan dat met zoveel deelnemers het toch wel naar meer smaakte in het seizoen. Een eigen bridge club?  Gelukkig hebben we eerst nog golf en bridge op 25 maart a.s.

bridge en golf