Rob & Willy Tolhuijsen winnen Golf & Bridge

v.l.n.r. Ben Bleeker (wedstrijdleiding), winnaars Willy & Rob Tolhuijsen, Fred Nijman (wedstrijdleiding) en Mart Rietjens (wedstrijdleiding)

Fred Nijman had  er niet van geslapen. Het KNMI had code geel afgegeven; storm, regen, onweer. Wat moest dat worden op vrijdagochtend 21 september?

De eerste deelnemers kwamen schoorvoetend binnen druppelen door de regen met de vraag of het wel door ging. Gelukkig gaf de buienradar aan dat het regenfront elk moment overgetrokken kon zijn. Wat enkel overbleef was de wind. Na ontvangst met koffie werd er d.m.v. een all-tee gestart door 60 deelnemers op twee separate lussen met de golfwedstrijd over 9 holes. Tijdens het spelen kwam er nog heel kort een  verdwaald buitje over. De wind was echter de grote moeilijkheidsfactor. Desondanks kwamen verschillende mensen toch met een behoorlijke score binnen.

De lunch van Restaurant de 19e ging er goed in. Daarna werd door Mart Rietjens de tussenstand bekend gemaakt; Berry & Hanneke Bekkers eindigende als 1e met maar liefst 23 stableford punten direct gevolgd door Mart Rietjes & Fred Nijman met 22 stablefords en Marquerite van Veen & Josine Hinlopen met 20 stableford punten. Dat leek een moeilijke zaak voor de bridgers want de nummer 1 t/m 3 van de golfwedstrijd stonden immers ook bekend als goede bridgers!

1 e van de bridgewedstrijd werden Arie van der Eng & Ria Vessies met 61,98%, Marianne de Boer & Jan Roben werden tweede met 60,94% en Trudy Jansen & Maarten Rubens werden derde met 58,86 %. En toe begon het rekenwerk voor Mart Rietjens om te kijken hoe het totaal klassement van de dag er uit kwam te zien.

Tijdens deze pauze werden er nog loten verkocht voor het lustrumproject door Arnold Smit.

Uiteindelijk werden Arie van der Eng & Ria Vessies derde met 89 punten. Jan Rupert en Ton Karels die sinds lange tijd weer eens samen speelden werden tweede met 91 punten en tot hun verrassing werden Rob & Willy Tolhuijsen winnaar van  de Golf & Bridge dag met 93 punten.

Opvallend was, dat geen enkel paar voor bridge én golf hoog genoteerd werd.
– Willy en Rob: 6e bij de bridge en 8e bij het golfen
– Jan en Ton: 9e bij de bridge en 6e bij het golfen
– Arie en Ria: 1 e bij de bridge en 15e bij het golfen
Het was een heel gezellige dag. Het leuke was dat ook oud-leden graag  meedoen met deze Golf & Bridge dag.