Golfende managers verdienen 17% meer dan hun collega’s

Golf is uitermate geschikt om business te doen

Ondanks dat er geringe groei is in het aantal golfers, zijn de aantallen mensen die golf spelen nog indrukwekkend. Als je kijk naar het aantal CEO’s van bedrijven,  topsporters en ondernemers die regelmatig golf spelen zijn de cijfers nog steeds indrukwekkend. Van de Fortune 500 bedrijven spelen 90% van de CEO’s golf. Bovendien verdienen managers die golf spelen 17% meer dan hun collega’s die niet spelen.

Golf zorgt voor een bloei van uw bedrijf of carrière.

Hier zijn tien redenen om ( zakelijk) golf te gaan spelen:

1. Persoonlijk contact: Waar anders kunt u vier kwaliteits uren door brengen met de CEO van uw bedrijf of van andere gewaarde klanten? Met het huidige drukke schema heeft u geluk als u vijf minuten krijgt. Er is geen andere sport met zoveel tijd tussen de slagen die zoveel gelegenheid geeft om brede conversaties te voeren en waar wederzijdse interesses kunnen worden ontdekt.
  2. Prachtige omgeving: Tijdens golf kunt u een meeting hebben met een klant in een omgeving van water, zand en natuur in plaats van een kantoor met witte muren. Dit zorgt voor een meer relaxte en vriendelijke omgeving waar je zaken kunt doen zonder de normale afleidingen.
  3. Business Intelligentie: U kunt een persoon in vier uur op de golfbaan beter leren kennen dan in een serie van Business meetings. Het gaat daarbij niet zo zeer wat zij zeggen maar meer hoe zij zichzelf op de golfcourse opstellen en gedragen. Spelen ze volgens de regels en hebben ze controle over hun emoties? Of vloeken ze en gaan ze uit hun dak?
  4. Vriendschap: De interesse in golf kan al genoeg zijn om uw vriendschappen naar een hoger peil te brengen in het bedrijfsleven. Vaak zijn deze vriendschappen langdurig en als relaties naar andere bedrijven overstappen, openen zich vaak nieuwe zakelijke kansen.
  5. Opent deuren tijdens reizen: Wanneer u op reis bent is het vrij makkelijk te laten weten dat u in de buurt bent en in bent om een partijtje golf te spelen. Via netwerken als LinkedIN is het makkelijk om relaties in de wereld te contacten.
  6. Perfecte geschenk: Wanneer iemand golft, is het makkelijk om iemand een klein cadeau te geven wat impact heeft. Een golfboek, een pet met logo, of een handdoek van St. Andrews maakt al snel en goedkoop een goede indruk op de relaties.
  7. Spel voor het leven: Golf is geschikt voor alle leeftijden, achtergrond en vaardigheden. Dankzij het handicapsysteem kunnen mensen met totaal verschillende vaardigheden samen spelen en toch een wedstrijd spelen. Dus de Directeur met handicap 36 kan nog steeds winnen van zijn medewerker met handicap 20. Terwijl de medewerker met handicap 20 nog jaren contact kan hebben op de golfbaan met zijn directeur. Probeer dat maar eens op een Squash baan.
  8. Voordeel voor vrouwen: Als zakenvrouw is het voordeel nog veel groter. Op de golfbaan kan men anders communiceren met verschillende lagen binnen een bedrijf. Hierdoor leert men elkaar beter kennen. Door over golf te kunnen praten, geeft een kans verbindingen te maken op alle niveaus van het bedrijf. Golf geeft je een reden om met de CEO van het bedrijf te kunnen praten.
  9. Netwerken: Het mooie van golf is dat je naar elke baan kan gaan en (mee) kan spelen. Afhankelijk van je business kijk je telkens naar drie prospects elke keer als je op de teebox staat! Golf is de ultieme netwerkomgeving voor allerlei soorten diensten.
  1. De 19e hole: Het clubhuis is een goed setting om het gesprek naar een nieuw niveau te tillen en om verdere afspraken te maken of om de opdracht rond te maken.

Wacht dus niet langer, kom uit het kantoor en ga naar de golfbaan, om buitengewoon zaken te doen! Speel mee met uw bedrijf met onze Bedrijvencompetitie en speel op diverse golfbanen met verschillende businessclubs.