Joop Kluin en Daniëlle van Pelt winnaars 5e IJmondiaan bedrijvencompetitie dag.

In het midden Joop Kluin en Daniëlle van Pelt

Je kan toch slecht van al die weersvoorspellingen op aan. Ze voorzagen wind en regen mogelijk zelfs onweer. Kort overleg met Tjarda van de keukenbrigade leverde al snel resultaat. Op het laatste moment dus de barbecue omzetten naar een biefstuk schotel of zalmschotel. De wind was inderdaad veel te hard om een vuurtje te laten branden maar er viel … geen regen en het zonnetje was uitstekend. Het was vakantie en helaas op het laatst nog wat afmeldingen maar het was een praktisch volle wedstrijd. John de Graaf zorgde dit keer voor zowel de ballen als de baancatering en foto’s .

Sinds enige tijd hanteren we een nieuwe opzet waardoor na de bittergarnituur direct op afroep het eten op tafel kan. Dit wordt zeer gewaardeerd waardoor bijna alle  BC leden en hun gasten blijven eten. Men is dan toch op tijd weer thuis.

Wedstrijdleider Rob Tolhuijsen maakte iedereen er op attent dat de BC wedstrijd van 4 september a.s ook het sponsorevent is. Partners van BC leden worden dan ook uitgenodigd om mee te doen met de golfclinics en de barbecue (mits het weer het dan wel toelaat) Daarnaast had Rogier Kootker ook nog een interessant aanbod voor alle BC leden en hun personeel op kennis te maken met golf.

Daarna werd het woord gegeven aan clublid Eric Bakker die samen met co-auteur Herman Zandstra het boek  “De Saraceense Samenzwering” heeft geschreven waarvan de opbrengsten voor 100% naar War Child gaan. Eric vertelde meer over de totstandkoming van het boek en de verhaallijn, terwijl Herman meer verteld over War Child en waarom de opbrengsten van dit boek naar War Child gaan. Diverse BC leden kochten ter plekke een boek.

Het boek is alsnog te bestellen in alle boekwebshops (Bol.com / Bruna etc.) of via de uitgever LetterRijn (link: https://letterrijn.nl/product/de-saraceense-samenzwering-2019-era-richmen/ )

Voor de donatie-actie, ga naar https://bedrijf.voorwarchild.nl/actie/ericbakker

v.l.n.r schrijvers Eric Bakker en Herman Zandstra

Uiteindelijk zou de Taxatieshop hebben gewonnen met 44 stablefords (matching cards) met Marcel Veldhuis en Hans Schram maar die moesten helaas naar huis.  Wel natuurlijk 10 punten voor het IJmondiaan klassement. Hierdoor werden Joop Kluin met zijn vrouw Daniëlle van Pelt  van de Hoge Dijk de winnaars ook met 44 stablefords. Joop bedankte in zijn woord nog de leuke  samenwerking met de Heemskerkse. Tweede werden Techresources met Jan Stravers en Sieb Hoekstra met 42 stbf. Derde Megacon met Gregory Bolton en Randy Taylor met 41 stbf.

Neary’s:

Hole 5 Jos Tol

Hole 8 en 16 Rob de Visser

Hole 13 Peter Visser

Klik hier voor de foto’s

Punten voor het IJmondiaan klassement:

10 punten De Taxatieshop

9 punten Techresources

8 punten Megacon

7 punten Narbutas

6 punten van Eijck van Heslinga Advocaten

5 punten Harsveld