clubkampioenschappen Par 3 2018

Is er te weinig uitdaging, was het de verkeerde datum of waren er andere redenen?

Dan heb ik het over het aantal deelnemers van het Clubkampioenschap Par 3. Waren het er in 2017 nog 48 deelnemers dit jaar liep het aantal terug naar 38. Was het hinderlijk voor de aanwezige deelnemers? Zeker niet! Het weer was goed en de baan in uitstekende conditie. Maar er zal toch een reden zijn dat het aantal deelnemers terug loopt. Door het lage aantal deelnemers was het een probleem om vooral in de morgen de baan dicht te zetten voor zo’n beperkt aantal (4 flights). Maar in goed overleg is het toch gelukt, de enkele spelers die niet deelnamen aan het kampioenschap, ruimte te scheppen op de baan om hun ronde te spelen. Liever hadden wij het als Par 3 commissie gehad dat de inschrijving overschreven zou zijn. Maar genoeg hierover. Wij gaan het volgend jaar toch weer organiseren. De volhouder wint altijd?

En nu het kampioenschap:

Om 10.00 uur werd er met de groep Hcp 36-54 afgeslagen. Om na goed 3 uur zich weer te melden bij de wedstrijdleiding. En wat wij elke keer weer merken dat iedereen die meedoet het zo naar zijn/haar zin gehad heeft.
Winnaar van deze groep was Imam Mohammed met 40 Stableford en ook de enige die zijn handicap verbeterde maar ook binnen zijn buffer liep. Tweede en derde werden respectievelijk Erwin Schroevers en Jeroen Suijk.
Direct na de wedstrijd, een AllTee start, werden de winnaars gehuldigd. Waarna in een nazit uitgebreid gesproken werd over de wedstrijd en wat er allemaal ingezeten zou hebben als je niet dit of dat gedaan zou hebben. Maar goed dat is ook golf.

De middag werd gereserveerd voor de twee overige handicap groepen Hcp 10-19,9 en 20-35,9. Daar het beperkt aantal deelnemers konden deze twee groepen tegelijk de baan in en was daarmee ook een mooie volle bezetting van de baan. De laagste groep speelde strokeplay wat voor sommige spelers even wennen was. Er moest uitgeholed worden. En dat is toch een ander spel dan het Stableford spel.
Ook hier kwamen de spelers na goed 3 uur weer terug naar het clubhuis.

Winnaar van de Hcp-groep 20-35,9 werd naar eigen verrassing Peter Weel, gevolgd door Frans Seignette en Henk Hildering op plaatst 2 en 3.

Winnaar van de Hcp-groep 10-19,9 werd Frans Hamann, eerder zich afvragend of hij wel mee zou spelen, die daarmee de officiële clubkampioen Par 3 2018 werd. Een mooie opvolger van Fred Nijman, die vanwege verplichtingen elders zijn titel niet kon verdedigen. Hier werd Rene Schoen en Rene ten Berge resp 2de en 3de. De scores waren niet optimaal maar dat drukte geenszins de pret van het spelen.

De top 3 van de Hcp 36-54 van lnr Erwin Schroevers, Imam Mohammed (Wat een schitterde beker!) en Jeroen Suijk

De toppers van de Hcp groepen 10-19,9 en 20-35,9
van lnr Henk Hildering, Frans Haman, Rene Schoen, Peter Weel, Frans Seignette en Rene ten Berge

De Toppers Frans Hamann (De Clubkampioen Par 3 2018) en Peter Weel de beste van de Hcp groep 20-35,9

Klik hier voor de foto’s van deze dag!

Weidelus Par-3 maandagavond inloop slotwedstrijd van 7 september

/
De Par 3 commissie had voor deze avond een andere wedstrijdvorm…

Verslag Weidelus Par-3 maandagavond inloop 31 augustus

/
Er waren voor deze avond 41 deelnemers aangemeld. De wedstrijdleiding…

DE VIERDE PAR 3 WEIDELUS INLOOP

/
Er waren 33 inschrijvingen voor deze Weidelus inloopavond. De…

Weidelus par 3 inloop van 17 augustus 2020

/
Helaas waren de weergoden de Weidelus PAR 3 niet goed gezind. Het…

MAANDAGAVOND 10 AUGUSTUS WEIDELUS PAR 3 INLOOP ONDER TROPISCHE TEMPERATUREN

/
Er hadden zich 41 spelers aangemeld voor deze avond inloop. Het…
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.