Na de winterinloop komt de lente…..

 

 Laten we hopen dat dit het laatste weekend was dat de wintergreens nog als oplossing voor ons golfspel worden gehanteerd. Ook spelen vanaf het water in bevroren toestand is nu toch echt wel teneinde.

Foto: Hans Rosenberg op hole 2, gemaakt door Jan Heeremans

Afgelopen zondag was de sluiting van de winter-inloop en dat gaf al wat voortekenen voor de lente.

Het gepiep van de buizerds, die elkaars aanhankelijkheid aan het betuigen zijn voor het stichten van een nieuw gezinnetje in de bomen bij de driving range. Ook de zogenaamde riedel van de vinken (ook wel vinkenslag genoemd) en het gelach van de groene specht, zeggen ons dat er al voorjaar in de lucht zit.

Toch was de voorbije vorstperiode nog wel effe een uitdaging voor sommige vogels. Hielke Boomsma ging afgelopen zaterdag nog even een rondje lopen met zijn camera over de golfbaan en wist toch nog wel wat mooie plaatjes te schieten.

Een afgekloven reiger, waarvan de vleugel op hole 16 lag, en het karkas wat verderop, is een maaltje voor de vos geweest.

De vastgevroren meerkoet en de zwanenpoot langs hole 9 laten we maar even achterwege, maar er was ook nog veel moois te zien.

Op de driving range waren de hazen ook weer op versiertoer en lieten zich van hun beste spel zien. Of ze de Badr Hari en Hesdy Gerges van de Heemskerkse Golfclub zijn.

Klapper op de vuurpijl was de Roerdomp die gespot is. Dicht verscholen in het riet is ie niet of nauwelijks te zien. Deze reigerachtige leeft van kleine visjes en amfibiën en heeft het dus ook moeilijk met de vorst. Heel bijzonder dat ie dus op onze golfbaan toch nog wat van zijn gading kan vinden. Het is makkelijker om je golfbal na een verre drive in de prut van de rough te vinden dan deze camouflage-koning in het riet.

Roerdomp bij hole 9, gele afslag. (Foto: Hielke Boomsma)

Hoe dan ook, de tijd dat we weer in korte broek en polo de ballen weg kunnen tikken, komt elke dag dichter  bij.

Hans Rosenberg (Committed to Green)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.