Adviezen van het RIVM en de NGF in verband met het Coronavirus

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen. Het zijn:

• Was uw handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • vermijd handen schudden (in en om het clubhuis, maar ook voor en na het spelen van een ronde)
  • gebruik een eigen waterfles!

Nb. gedurende de openingstijden van de receptie staat op de balie bij de Heemskerkse Golfclub een fles met hand sanitizer die u kunt gebruiken.

Heeft u koorts (meer dan 38⁰ Celcius) en luchtwegklachten (zoals hoesten of kortademigheid) én bent u de afgelopen 14 dagen in een van de volgende gebieden geweest:

• China (inclusief: Macau en Hongkong)
  • Singapore
  • Zuid-Korea
  • Iran
  • De Noord-Italiaanse provincies Lombardije, Veneto, Emiglia Romagna, Piëmonte, Aosta-vallei, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië en Ligurië

Neem dan telefonisch contact op met uw huisarts.

Bent u in een van deze gebieden geweest en heeft u alleen verkoudheidsklachten of verhoging, blijf dan thuis en zorg dat u zo min mogelijk contact met anderen hebt. Dit kunnen namelijk de eerste klachten zijn van COVID-19, maar het kan ook een verkoudheid zijn. Het is niet nodig om de huisarts te bellen. Worden de klachten erger en krijgt u koorts en luchtwegklachten (hoesten en benauwd), bel dan de huisarts.

Van golfers met bovenstaande klachten wordt verwacht dat ze met de club afstemmen of het veilig is om een bezoek aan de golfbaan te brengen.

09-03-2020