Baan dicht

De afgelopen zes weken is er wat bijzonders gebeurd op Golfclub De Heemskerkse: de baan is een aantal dagen dicht geweest vanwege het slechte weer. En dat komt niet heel vaak voor.

Als je gewend bent om een keer of drie of vier in de week te spelen, houd je plotseling wel heel veel tijd over en de vraag is dan: “Hoe vul je dit op met andere activiteiten?”

Als het dan ook nog eens hard gaat sneeuwen dan weet je dat de baan nog wel wat langer dicht blijft.

Een onbespeelbare baan biedt wel de mogelijkheid om je eens bezig te houden met een aspect van de golfsport, dat onderbelicht is: het golfen voor mensen die slecht ter been zijn of een tijdelijke blessure hebben.

Ik ben afgelopen jaar consul geworden van de Stichting Handicart. Deze organisatie biedt mensen tegen gereduceerd tarief de mogelijkheid om met een buggy door de baan te gaan. Een buggy is een elektrisch voortgedreven, tweepersoons, wagentje waarmee je de baan in mag. Vele leden en niet-leden van de club maken gebruik van deze mogelijkheid en dat heeft ertoe geleid, dat we nu acht van deze wagentjes hebben.

Consul zijn is dankbaar werk en je doet wat voor de club. En wat dat betreft: vele leden van onze vereniging doen wat voor de club.

Deze column is (voorlopig) de laatste in de reeks van twintig, omdat het op dit moment nog niet bekend, of de club wil doorgaan met deze activiteit.

Ik wens u in ieder geval een goed uiteinde en een voorspoedig 2018 en wellicht tot volgend jaar.

Tot ziens

Gerard Hoekstra, lid van de Heemskerkse Golfclub

Gerard Hoekstra verzorgd een vaste column in de krant