Geslaagde opening expositie Nicole Post bij de Heemskerkse Golfclub

Op vrijdag 17 juli j.l gaf Nicole Post voor genodigden een geslaagde opening van haar expositie The  “Naked Truth” zowel in het restaurant boven als beneden in de gang. Er kwamen behoorlijk wat belangstellenden op deze opening af. De expositie werd al in diverse kranten aangekondigd van Heemstede tot en met de IJmond.

Rob Tolhuijsen verwelkomde namens de Heemskerkse de aanwezige gasten en introduceerde Nicole Post die een bewogen speech hield over hoe deze werken tot stand zijn gekomen en hoe zij tot deze expositie is gekomen. In groepjes werden de werken aandachtig bekeken en prijslijsten werden meegenomen om thuis verder te bestuderen. Er werden zelfs een paar werken direct verkocht.

Nicole Post

The ‘naked truth’

Als kind zag ik de wereld vanuit vormen, beelden, geuren en kleuren, met name de schoonheid van de natuur. In mijn ogen kon alles mooier worden gemaakt. Ik was altijd bezig met knutselen, schrijven, tekenen. Ik kon in mijn eigen creatieve fantasie wegdromen.

In 1990 ging ik naar de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Faculteit Beeldende Kunst en Vormgeving, en later Grafische Vormgeving. Waar ik een voorliefde ontwikkelde voor modeltekenen.

“Wat mij daarin boeit, is dat je de prachtige vormen van het zowel mannelijke als vrouwelijke menselijk lichaam op papier probeert te krijgen. Elk lichaam is uniek en heeft zijn eigen verhoudingen, proporties en verschijningsvorm.”

Vanaf 1995 heb ik mijn sporen verdiend als commercieel grafisch designer bij reclamebureaus, waarvan de laatste 20 jaar als Art Director in met mijn onderneming NPD Communications. Waarbij de nadruk ligt om ondernemers te ondersteunen bij het positioneren, herkenbaar en zichtbaar te zijn in de huidige markt. De laatste tijd komt mijn voorliefde voor modeltekenen nadrukkelijk op de voorgrond en ga me hier de komende tijd in onderdompelen. De wens om naaktmodel tekenlessen te geven staat op de agenda.

Ontwerpen, tekenen, creatief ‘zijn’, is voor mij een belangrijk fundament; een missie naar een liefde voor het ongeliefde deel, het kennen en erkennen van eenheid in mijzelf, om tot de kern te komen, de ‘naked truth’. Met een passie voor de schoonheid van leven in het nu, in het licht, zonder waarde-oordeel.
Kijk voor meer info op https://www.nicolepostdrawings.nl/

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.