Het coronavirus en de NGF Competitie

bron: NGF

Het coronavirus en de NGF Competitie

11 maart 2020

Elders op deze website van de NGF vind je informatie over de gevolgen van het coronavirus voor NGF-bijeenkomsten en andere activiteiten. Op deze pagina berichten we alleen over de gevolgen van het coronavirus en de NGF Competitie.

De verspreiding van het coronavirus heeft grote invloed op het maatschappelijk leven en de sport. De NGF volgt de situatie op de voet en laat zich adviseren door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu), NOC*NSF en het ministerie van Buitenlandse Zaken. Op basis hiervan worden beslissingen genomen over alle activiteiten die de NGF organiseert.

Een beslissing over de NGF Competitie is nog niet gemaakt. De reden hiervoor is dat er bij de competitie andere afwegingen zijn dan bij NGF-cursussen en andere bijeenkomsten. Ten eerste is de NGF Competitie een reeks wedstrijden die zich over een lange periode uitstrekt, van 21 maart (de eerste speeldag voor de hoofdklasse) tot 24 mei. Ten tweede heeft het afgelasten van de jaarlijkse clubcompetitie een grote impact op verenigingen, banen en golfers.

Het is voor de Competitie Commissie van de NGF nog te vroeg om een beslissing te nemen en daarmee is de NGF Competitie vooralsnog niet afgelast. Maar indien de situatie dit vereist, is het mogelijk dat de NGF Competitie vlak voor aanvang geannuleerd wordt, of na de eerste speelweek, of na de tweede speelweek, etc.

Het is niet mogelijk om per scenario de consequenties voor de competitie aan te geven. Maar dit zijn voorbeelden van redenen waarom de NGF Competitie van 2020 eventueel geannuleerd moet worden.

• Als het RIVM, NOC*NSF en lokale autoriteiten adviseren om in delen van het land buitensportactiviteiten af te gelasten (om verdere verspreiding van het virus te voorkomen of te vertragen).
  • Als er vanwege het coronavirus zo veel afmeldingen zijn van competitiespelers en –teams dat er geen sprake meer kan zijn van een eerlijke strijd.

Op de pagina van de NGF word je op de hoogte gehouden. Op woensdag 18 maart – of zoveel eerder als nodig is – volgt een update van dit bericht.

Kijk op ngf.nl/corona voor actueel nieuws over de gevolgen van corona voor NGF-bijeenkomsten, -wedstrijden, -trainingen en andere activiteiten.