Teleurstellingen

Teleurstellingen

horen nu eenmaal bij de sport en velen van ons weten daar alles van. Er zijn van die gevleugelde opmerkingen als: “meedoen is belangrijker dan winnen!” of: “er kan er maar een de beste zijn!” of: “als dit of dat niet was gebeurd, dan……!!”

Tijdens de KLM OPEN, veertien dagen geleden, hoopten vele golfers op een goed resultaat van de Nederlandse deelnemers. Maar wat een teleurstelling werd het voor Joost Luiten. Hij haalde niet eens de cut en dan mag je niet meedoen aan de derde en vierde ronde van het toernooi. Tijdens het interview na de uitschakeling gaf hij aan, dat ie gewoon slecht gespeeld had. Dat hij de eerste vier holes van het toernooi al vier slagen verspeelde en dat niet meer te boven kwam. “Ik heb het gewoon slecht gedaan”, zei hij. Volgende keer beter.

Ook Max Verstappen had een teleurstellend weekend. Hij haalde de eerste bocht van het parcours in Singapore niet eens. Its all-in the game, maar sommige sporters moeten wel heel erg slikken. Ook hier geen excuses of beschuldigingen, maar de wil om de volgende keer de race wel af te maken.

En hoe is het met de gemiddelde golfer in onze regio?

Gaat hij of zij ook zo met de teleurstellingen om? Of ligt het matige resultaat aan andere factoren, maar vooral niet aan jezelf!

Hoe ga jij er mee om?

 

We zijn benieuwd naar je reactie en daarmee kun je een gratis rondje op onze PAR-3 baan winnen.

We zien je bijdrage graag tegemoet op parredactie@heemskerksegolfclub.nl.

 

Gerard Hoekstra, lid van de Heemskerkse Golf Club

 

Column verzorgd door Gerard Hoekstra verschijnt in diverse regiokranten

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.