clubhuis Heemskerkse Golfclub

Vele golfclubs : Column Gerard Hoekstra

Vele golfclubs

vragen zich af hoe het komt, dat het ledental van de verenigingen terugloopt. Dat is een terechte vraag, want landelijk zien we het aantal clubleden gestaag achteruit gaan en dat niet alleen. Er komen zo weinig jonge golfers bij. Dit verschijnsel leidt tot de vergrijzing van de golfclubs en dat heeft weer een versnelde achteruitgang tot gevolg.

Nu heb ik het geluk, dat ik in mijn omgeving jongere golfers heb en ik heb ze op de man af gevraagd hoe zij daartegen aan kijken. “TIJDGEBREK” is dan het antwoord.

Wij, gepensioneerden, kunnen ons daar niet zoveel meer bij voorstellen, maar eigenlijk hebben ze wel gelijk. De moderne mannen en vrouwen werken vaak allebei en als er kinderen komen wordt het begrip tijd en vooral het gebrek eraan een hot item. En dan wordt het traditionele golfspel over achttien of negen holes erg lastig. Een golflidmaatschap van meer dan duizend euro is een hele uitgave als je zo weinig mogelijkheden hebt om te spelen.

Wat kunnen clubs hier tegenover stellen om deze doelgroep toch naar de golfbaan te krijgen en het liefst nog lid maken ook?

Er worden hele congressen aan geweid en de discussie over dit onderwerp is nog lang niet ten einde.

En wat doet de Heemskerkse Golfclub  aan dit probleem.

Een PAR3-lidmaatschap? Hebben we al! Een winterlidmaatschap? Hebben we ook al! Leuke acties? Hebben we ook al in de aanbieding!!

Hebt u nog goede ideeën? Laat dit dan weten bij.nl, want we zijn in voor elke goede inval!!

Hebt u er een, stuur hem dan naar de parredactie@heemskerksegolfclub.nl.

Oh ja, uw reactie kan een gratis rondje golf op de PAR-3 baan opleveren.

Gerard Hoekstra, lid van de Heemskerkse Golfclub

Column van Gerard Hoekstra in Kennemerland op Zondag