S E N I O R E N 2 1 8 H. K A M P I O E N

Het oude seniorenteam 27 holes had zich dit seizoen aangemeld om de competitie te spelen van 18 holes. Het jongste lid Cees Driehuis werd gepromoveerd naar het tweede team van 27 holes. Fred Nijman als oud deelnemer nam zijn plaats in.
Bij de teams van 18 holes gaat het niet om gewonnen wedstrijden, doch om gewonnen holes, die worden omgezet in wedstrijdpunten voor de singles, greensomes en overall. Een bijzondere telling, die gauw op de schop moet!

De oefenwedstrijden verliepen wisselend wat de resultaten betrof. We hadden wel het idee, dat we laag ingedeeld waren. We waren gastheer op de eerste wedstrijddag. Vervolgens naar Dirkshorn tegen Capelle. De uitslag van 42-17 ofwel 6-0 in punten was behoorlijk ruim. Alleen onze kopman Wim Nagel wist (onverdiend) niet te winnen. Hierna in Capelle met zijn vele bunkers. De architect van de baan had namelijk in zijn jeugdjaren met veel plezier in de zandbak gespeeld. Tegenstander de Beemster werd met 45-19 ofwel 6-0 uit de zandbak gespeeld. Arnold en Gerard hadden het in de greensomes op hun heupen met een 6-0 uitslag. De derde wedstrijd op de prachtige baan van Liemeer tegen onze streekgenoten van Dirkshorn. Dit was nog de “minste” uitslag met 39-20 ofwel weer 6-0. Wim en Fred haalden met 8-0 bijna de maximale score.

Na een maand wachten speelden we afgelopen vrijdag op de verlengde baan van Beemster tegen onze naaste belager Liemeer. Ook deze wedstrijd was een ongelijke strijd, want met liefst 41-19 werden zij van de mat gespeeld. Ton moest in de greensomes met Mart zijn gelijke erkennen in de mannen van Liemeer. Dit was het enige gelijke spel van ons in de greensomes; alle andere wedstrijden werden door ons ruim gewonnen.

Het kampioensfeest werd door Beemster goed verzorgd met een prima buffet. Als afsluiting zongen wij een door Gerard gecomponeerd lied van “het is uit het leven gegrepen, ja”.

NGF competitie

Competitie-progamma 2020 bekend

/
De NGF heeft het programma voor de voorjaarscompetitie bekend…
Competitie

Teamindeling NGF Voorjaarscompetitie 2020 bekend

/
De indeling van de teams voor de voorjaarscompetitie is bekend.…
Competitie

Competitiedata 2020 bekend

/
De competitiedata 2020 zijn bekend. Speel jij volgend jaar ook…
Competitie

Het is alweer tijd in te schrijven voor de competitie 2020. Uiterste inschrijfdatum 31 augustus!

De inschrijving voor de NGF competitie 2020 is gesloten! Onderstaand…

Inschrijven NGF najaarscompetitie kan nu!

/
Evenals vorig jaar doet de Heemskerkse ook dit jaar mee aan de…
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.