Vriendinnendag 2018  een hartverwarmend gebeuren

Op dinsdag 7 augustus gingen 46 dames gewapend met paraplu’s ,zonnekleppen en hoeden met elkaar strijden om de wisselbeker Vriendin van het golfjaar.

Deze dag staat in het teken van vriendschap, dus er is werkelijk voor zover mij bekend  geen onvertogen woord gevallen, trouwens wie zou dat willen.

Iedereen heeft namelijk zijn beste beentje voorgezet en zijn beste vriendin meegenomen, die overigens ook van de Heemskerkse Golfclub mocht zijn. Dat maakte  het alleen maar nog gezelliger.

De organisatie was in goede handen bij Mieke Hendrix en Nel Wessels  die naast een vrolijke noot ook ons voortdurend aanmoedigden vooral gestaag door te gaan en ze hebben de uitvallers goed opgevangen. Niet iedereen kan de tropische temperatuur tijdens 18 holes verdragen, en dan is tijdig stoppen een verstandig besluit.

We werden onthaald met een instant smiley handdoekje voor in de nek, een troostballetje gevolgd door een gekoeld waterflesje en hapklare watermeloenstukken in de baan. Er werd goed voor ons gezorgd en ieder team is in het zonnetje op de foto gezet.(hebben we na afloop allemaal mogen ontvangen)

Om 10.30 u gingen de 23 teams van start en rond 15.00 u was de klus geklaard, puf puf……het kostte heel wat druppels. Het maakte ons voor deze keer tot dorstige types.

In het clubhuis, een deel van de groep zat op het zonovergoten terras en een ander deel binnen ,kregen we een heerlijke soep en verschillende kleine smakelijke  hapjes geserveerd. De  23 wedstrijd- teams zaten zusterlijk bij elkaar en hadden nu pas echt gelegenheid en voldoende energie om leuke ervaringen uit te wisselen. Later in de

v.l.n.r. Juul Seijlhouwer en Annemiek van Laake

middag gaf de wedstrijdleiding de resultaten van die dag, de 4 nearyprijzen werden uitgedeeld evenals de gebruikelijke birdies, namens de club werden drie  greenfees terug betaald aan de externe genodigden, het lot besliste.  Als sterkste koppel kwam dit jaar uit de bus Annemiek van Laake die samen speelde met een sterke Juul

Seijlhouwer (golfclub Spaarnwoude) en zij namen met veel plezier de wisselbeker in ontvangst.

Zij kregen naast  vele lieve woorden en applaus, bloemen  en een passend kadootje uit de golfshop. Voor volgend jaar gaat deze vriendin zeker weer mee en ik kijk terug op een bijzonder geslaagde en gezellige dag met heel veel vriendinnen !

Alles verliep in een uiterst ontspannen en ongedwongen sfeer en de glaasjes  werden nog lang voor de helft gevuld. Dank aan een ieder die daartoe bijgedragen heeft.

Namens de damescommissie voor deze keer Annemiek van Laake

Klik hier voor de foto’s