Enthousiast Golfer en Lage rugpijn?

Enthousiast Golfer en Lage rugpijn?

De golfswing zorgt voor een grote druk op de wervelkolom. Niet verrassend dus dat de meest voorkomende blessure onder golfers lage rugpijn is. De grootste druk op de wervelkolom vindt plaats tijdens de ‘follow through’, oftewel het laatste deel van de swing.

Wanneer u last heeft van deze blessure kunt u voor advies of behandeling altijd terecht bij Kimberly Mijnen, fysiotherapeut van Reva Centre. Zij is elke dinsdag tussen 13:30 en 15:30 uur aanwezig in de bestuurskamer van de Golfclub.Het sportspreekuur is gratis. De vergoeding van (vervolg) behandelingen Fysiotherapie op een van de 5 praktijken bij Reva Centre hangt af van de door u afgesloten polis bij uw zorgverzekeraar.

Maar voorkomen is beter dan genezen, dus wat kunt u er zelf aan doen om een rugblessure te voorkomen? De oplossing is simpel: Core stability training!

Door deze training worden de kleine houdingsspieren sterker waardoor de stabiliteit van de lage rug toeneemt. Daardoor kan de wervelkolom de belasting tijdens de golfswing beter opvangen. Als u elke dag 5 minuten de tijd neemt om de volgende oefeningen te doen, houdt u de core stability op niveau en wordt de kans op lage rugklachten verkleind.

De bekkenbrug

De bekkenbrug

3×10 herhalingen, houdt de brug 2 seconden bovenin vast en raak tijdens het teruggaan de grond niet aan.

De superman

de superman

3×10 herhalingen per kant, strek de tegenovergestelde ledematen, houdt de houding 2 seconden vast.

 

Bekkenkantelen in zit

Deze oefening kunt u overal doen waar u kunt zitten. Het is de bedoeling dat u rechtop gaat zitten met beide voeten goed op de grond. Dan kantelt u uw bekken naar voren en naar achteren. U kunt als hulpmiddel de handen op het bekken zetten om te voelen wat het doet. Herhaal dit 4-5x per dag 10x.

 

Heeft u vragen of wilt u de oefeningen een keer samen doen met Kimberly? Kom gerust langs!

Reva Centre Fysiotherapie, info@revacentre.nl, 0251-231900, www.revacentre.nl

Info sportmedisch spreekuur klik hier

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.