1D + 3D Dual Force Plates + BioSwing Dynamics = Heemskerkse Golfclub

Beste leden,

Allereerst gefeliciteerd met een unieke lesgeefruimte in Nederland: jullie Ground Reaction Forces Studio. Als enige golfclub in Nederland kunnen jullie je golftrainingen volgen waarbij we kunnen meten hoe jullie de grond gebruiken tijdens de swing. Jullie voeten hebben als enige contact met de grond, de krachten die we gebruiken ten opzichte van de grond veroorzaakt de swingbeweging. Dit is echter niet met het blote oog of met video te zien.

Omdat dit zo’n unieke studio is maakt golf.nl binnenkort promotiefilmpjes met golfers om dit in Nederland meer bekendheid te geven.

De combinatie die wij als Heemskerkse Golfclub hebben omarmd is dat ieder lid uniek is. Uniek in fysieke mogelijkheden, uniek in bewegen. Rogier haalt zijn kennis van de beste biomechanica experts in de wereld en van een  paar van de beste golfprofessionals ter wereld. Golfprofessionals die werken met PGA Tour en LPGA Tour spelers, maar ook met startende golfers of handicap 50 of handicap 20. Als u misschien denkt dat ze anders lesgeven aan een PGA Tour speler dan aan een handicap 50 speler heeft u het mis. Zoals wij het ook op de club doen. Een handicap 0 speler wordt qua BioSwing Dynamics doorgemeten, maar ook een startende golfer.

En deze kennis wordt op de Heemskerkse Golfclub weer doorgegeven aan Bob zodat er vanuit één visie wordt gewerkt.

Wat betekent dit? Dit betekent vooral dat u leert wat bij u past. Het is heel lastig om iets aan te leren wat niet bij u past. En zonder te gokken, meten we u door met 5 korte testjes. Deze zijn ontwikkeld door de biomechanice experts. Bijvoorbeeld: afhankelijk van hoe lang uw armen zijn t.o.v. uw lichaamslengte of uw onderam t.o.v. uw bovenarm maakt u een andere beweging. En creëert u op een andere manier snelheid. Dat kunnen we exact meten in de Ground Reaction Forces Studio.

Alles wat we meten hoeven we niet te gokken en dat komt ten goede aan uw golfswing.

Afgelopen januari was Rogier in Orlando op de PGA Show en een aantal seminars aan het volgen. Kennis die weer op de Heemskerkse Golfclub wordt verspreid door uw golfprofessionals.

Wilt u hier meer over weten? Dan nodig ik u van harte uit voor de presentatie op woensdag 11 maart om 19.00 uur in het clubhuis. Meld u aan door een e-mail te sturen naar rogier@heemskerksegolfclub.nl zodat de horeca weet wat ze kunnen verwachten.

Tipje van ons: KOM ! 🙂

Hopelijk tot dan!