korte spel

De Heemskerkse Golfschool presenteert de Pitching Area op onze Driving Range

 

Binnen onze Heemskerkse Golfschool wordt continu van gedachten gewisseld over de vraag: “hoe kunnen wij het oefenen op de Heemskerkse nog leuker en nog boeiender maken.” Nu, dat kan op onze Driving Range. Daar is een nieuw oefengebiedje ingericht.

 

De korte en langere approaches kunnen nu geoefend worden op de nieuwe Pitching Area. Deze is daar door onze Pro’s samen met de greenkeepers aangebracht. Hier kan iedereen zijn en haar korte spel oefenen en verder vervolmaken.

 

Omdat de grastees nu gesloten zijn, kan er alleen worden geoefend als er van de losse matjes wordt afgeslagen.

 

Hoe werkt het?

Op de afslagplaats liggen nu vier gekleurde tegels: wit, geel, blauw en rood. Dit zijn afstandtegels. Het zijn de plekken waarvandaan vanaf het matje afgeslagen kan worden. Ook staan er op de Driving Range geblokte vlaggen in uitgemaaide cirkels (greens). Deze vlaggen corresponderen met de tegels. Dus de rode vlaggen horen bij de rode tegel. De blauwe bij de blauwe tegel, enz.

Pitching Areapitching area

De vlaggen staan op een bepaalde afstand van tegel.

De rode op 30 en 50 meter

De blauwe op 35 en 60 meter

De gele op 40 en 70 meter

De witte op 45 en 80 meter.
De bedoeling van de Pitching Area is, om met verschillende stokken en met verschillende slagen (b.v. hoge slag en lage slag) de verschillende afstanden te leren slaan. Als je de bal in de gemaaide cirkel rond de vlag slaat verdien je punten. Er zijn speciale testen beschikbaar om te oefenen. De uitleg van korte en lange wedge testen met de puntentelling kunt u ophalen in de pro-shop.

 

Op www.degolfacademie.nl kunt u een gratis account aanmaken en uw aantal punten invullen, onderverdeelt in korte wedge schoten (30, 35, 40 & 45 meter) en lange wedge schoten (50, 60, 70 & 80 meter). Aan de hand van de ingevoerde punten rekent de website uw persoonlijke handicap uit op de desbetreffende afstand. U kunt uw account van de golfacademie koppelen aan ons als coach, zodat wij inzicht hebben in uw prestaties en u nog beter kunnen helpen bij uw trainingen.

Wanneer u b.v. van handicap 36 naar handicap 27 wilt en de testen wijzen uit dat u op deze afstanden handicap 54 heeft, weet u waar u samen met de Pro’s van de Heemskerkse Golfschool aan kunt werken om uw doelstelling te behalen. Zo krijgt u nog meer plezier in uw golfspel!

 

Met sportieve groeten,

 

Bob en Rogier, uw PGA golfprofessionals
PS: De vernieuwde website van De Golf Academie biedt ondersteuning aan iedere golfer.

Download hier het afstandplaatje op je telefoon

Download hier beschrijving test op je telefoon

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.