golf fit heemskerkse

Na het succes van vorig jaar zal er ook deze winter het GOLFFIT programma worden gestart. Uit het markt onderzoek op de Heemskerkse Golfclub is gebleken dat veel leden en spelers op de club behoefte hebben aan trainingen in groepen die gezellig moeten zijn en waar je op je eigen niveau kan werken aan diverse vaardigheden van je golfspel. Deze cursus voorziet in al deze wensen en mag u daarom niet missen! In de GOLFFIT cursus die vorig jaar als pilot van start ging hebben 6 spelers van de Heemskerkse Golfclub van oktober t/m maart bijna wekelijks een uurtje onder begeleiding aan hun techniek, conditie en golffitheid gewerkt.

De trainingen zijn gericht op golf. Op die manier is je lichaam er na de winter meteen klaar voor om aan het golfseizoen te beginnen.  Een golfronde spelen gaat je gemakkelijker af en je bent beter in staat je niveau gedurende 9, 14 of 18 holes vast te houden.

Iedereen kan meedoen aan de training, want de training wordt aangepast aan het niveau wat bij jou past. We zullen rustig beginnen. De groep zal bestaan uit 4 tot 8 personen. Binnen de circuit training zal er aandacht zijn voor het op peil brengen van de hart-long conditie, het verbeteren van de beweeglijkheid (mobiliteit), het vergroten van de lenigheid en het versterken van de voor golf belangrijke spiergroepen. We zullen zoveel mogelijk gebruik maken van het eigen lichaam/lichaamsgewicht binnen de oefeningen en werken met elastieken, zodat je de oefeningen ook gemakkelijk zelf thuis zou kunnen uitvoeren.

De 13 trainingen en 6 oefen momenten zijn vooraf vastgelegd, starten in week 43 en zullen afhankelijk van de inschrijvingen op dinsdag, donderdag en/of vrijdag plaatsvinden.

De laatste training vindt plaats op vrijdag 24 maart. Mocht je interesse hebben, dan kun je je opgeven door een mail te sturen naar terpunt@telfort.nl of door je op te geven in de Pro Shop.

Voor vragen ben bereikbaar op 06-22503289

Wie weet tot op de training!

Uw investering?

• Week 10 trainen
  • Week 11 fysiek 5
  • Week 12 techniek 8

Hieronder de ervaringen van Rien Brus, deelnemer aan de GOLFFIT cursus 2015/2016

Samen meedoen met het Golf-Fit programma

Daar staan we dan met z’n zessen. Het is begin november 2015. Nat en guur. Marian en ik doen mee aan de cursus Golffit van Bob ter Punt en Carin Wegewijs. Elke week les en oefenen tot eind maart. Voor mij is het nu of nooit. Hoewel ik heel veel les heb gehad van Andrew, Gauke, Briska en Bob heb ik in mijn hart eigenlijk al besloten er mee op te houden. Dat golfen van mij wordt toch niks. Geen aanleg, geen soepel lichaam en weinig mentale weerstand. Maar ja, het is toch ook wel leuk. Vooral na afloop van een rondje. Gezellig kletsen , lekker eten en af en toe optreden met het huisorkest.

We beginnen met een uur chippen. Hé, dat gaat eigenlijk wel aardig. Met m’n ijzer negen. Op links hangen en goed door de bal komen. Niet alleen maar tikken. Het bepalen van de juiste lengte blijft moeilijk. Een dag later sta ik er weer. Zonder Bob. Niet slecht maar die afstand blijft moeilijk.

Het tweede uur les: pitchen. Op de driving range staan nu allerlei vlaggen die het doel vormen. Verschillende afstanden, dus verschillende stokken. Eerst maar eens de negen voor de 50 meter vlag. Makkelijk gezegd maar pitchen is tot nu toe bij mij een wonderlijke variant geweest. 45 graden naar rechts en laag over de grond. Bij voorkeur de bunker in. Hoe dan? Mijn indraaien is een soort parodie en de beweging van mijn heupen in de doorzwaai is eigenlijk afwezig. Maar daar heeft Bob een paar mooie oefeningen voor. Eigenlijk is het zo moeilijk niet. Als je goed door de bal komt en in de gewenste eindstand komt, is het zelfs wel leuk. Het begint te lukken. Na 16 jaar golf. Veel oefenen maar. Ook met de wedges.

De eerste les fysiek van Carin. Het gaat over hol, bol en neutraal staan. Wat is de ideale positie bij het slaan? Ik kom er achter hoe je met een klein trucje je stand kan vinden. Alleen de bijbehorende oefeningen waarbij je op de grond ligt vind ik onaangenaam. Daar word ik duizelig van. De oefening met een heel grote bal om je bewust te maken van het inzetten van je heupen  is voor mij een eye-opener. Het kan dus wel.

Na een paar weken begint het echte werk. Zo zag ik dat tenminste altijd. Ver slaan met je driver. Eerlijk gezegd ging dat altijd al een beetje omdat de bal opgeteed was. Dan heb je minder de neiging naar de bal te duiken. Maar het is het echte werk helemaal niet. Dat is pitchen, chippen en putten.

De bunker. Nooit geweten dat je sandwedge de bal helemaal niet moet raken. Het zand neemt de bal mee. Als je tijdens de slag op links blijft hangen, ook bij de achterzwaai, kom je steil in en doet het zand het werk. Maar tussen weten en kunnen zit een groot verschil. Het lukt niet maar na de vierde dag oefenen vertrekken er zowaar ballen, geholpen door het zand, richting vlag.

Tijdens de laatste bonusles gaan we putten. Bob ziet al gelijk dat ik mijn putter verkeerd neerzet. Dus daarom kom ik zo vaak in de grond voordat ik de bal raak. De oefening waarbij je jezelf straft als je niet vier ballen achter elkaar vanaf een meter uitholet is heel nuttig. Ik deed er precies 19 minuten over.

Al die tijd van november tot half maart heb ik geen rondje gelopen. Het kan toch geen probleem meer zijn om dat een beetje fatsoenlijk te doen. Laten we zeggen 12 punten over negen holes van blauw. Ja, ja. Het worden er vijf. De chips alleen maar getikt en de pitches…..Terug naar de driving range en chipping green. Raar. Ik kan het wel. Nog een rondje. Gaat beter. Dan zie ik hoe Jordan Speith op één hole de Masters weggeeft. Het is dus normaal als je af en toe gebukt gaat onder spanning. Zou ik ook nog kunnen leren daar mee om te gaan?

M’n eerste vrijdagavondrondje is veelbelovend. 13 punten. En Marian scoort 14 punten en slaat een birdie op hole acht.

Bob en Carin, ik blijf golfen. Dank je wel!!

Rien Brus