Golfschool lezing: Van Automaat naar Handgeschakeld 30 augustus om 19.30 uur door Patrique Baljé:

Van Automaat naar Handgeschakeld
Veel spelers spelen op routine op de club. De vraag is waarom spelen ze op hun routines en score je hier maximaal mee?
Bijna iedereen heeft een favoriet club en is van plan deze zo vaak mogelijk te gebruiken. Maar is dat nou wel zo handig?
We gaan bij deze thema avond op zoek naar elementen die meetellen in het spel waardoor keuzes die je maak beter uitpakken.
Bij elke keuze probeer je het maximale uit je slag te halen en zo goed mogelijk te scoren. Beter score bij missers dus!
Soms moet je aanvallen en soms verdedigen. Een mooie strijd tussen speler en de Golfbaan.
Onderwerpen die we gaan behandelen zijn:
– wat zijn routines en hoe kunnen we die gebruiken
– hoe kunnen we beter score zonder technisch grote aanpassingen
– welke stappen kun je maken in praktijk om lager te scoren
Vaak hoor ik spelers zeggen: vandaag heb ik zo goed gespeeld alleen niet gescoord. De eerste vraag die ik mezelf stel is: waar ligt dan de verbetering.
Ik denk dat keuzes vaak worden gemaakt op basis van oude routines. Hierdoor wordt niet optimaal omgegaan met de evenementen van golf.
Van Automaat gaan we dus naar Handgeschakeld. Elke slag verdient zijn eigen aandacht en moet hiervoor elke keer anders worden gespeeld.
Een aantal vragen die je kan stellen in situaties zijn:
– wat doet een uphill/downhill en sidehill met mijn bal
– wat is het verschil tussen fairway, semi-rough en rough
– wat is daadwerkelijk een makkelijk schot om te score welke elementen zijn daarbij makkelijk
– wat doet de pin positie met jouw spel
Als je op bovenstaande minder dan 4 antwoorden kunt geven is er nog zeker wat te leren! Gun jezelf een betere score en kom langs de thema avond.
We zien elkaar daar!
Ben je aanwezig? Geef je op via patrique@heemskerksegolfclub.nl