Heemskerkse werd getrakteerd op interessante lezing Rogier Kootker

De Heemskerkse kreeg gisteren avond een zeer interessante lezing van onze golfpro Rogier Kootker, niet alleen over zijn 

 

bijscholingservaringen in de USA maar ook ook over Biomechanica en golf. Volgens topgolf coach Mike Adams waar Rogier op bezoek was kan je je swing blijven oefenen tot je blauw ziet, maar als je voor die swing lichamelijk niet gebouwd bent heb je het in golf erg moeilijk.

Vroeger werden PGA pro’s opgeleid met het lesgeven van  een standaard grip, takeaway, swing en rotatie. Alles was ondergeschikt aan die standaard. Door voortschrijdend inzicht wordt deze methode nu verlaten. Ook op de professional Tour zie topspelers allemaal met een verschillende swing, zou je iets gaan veranderen aan die swing dan valt zo’n speler zo maar terug in de worldranking.

Rogier liet aan een aantal voorbeelden uit de zaal zien dat bij iedereen de lichaamsmaten anders zijn. De één heeft langere onderarmen t.o.v de bovenarmen, de één roteert anders dan een ander. De één maakt een heup shift, de ander een rotatie en nog iemand anders strekt zich juist uit. Hij liet dat zien aan de hand van diverse mensen in de zaal en aan de hand van enkele filmpjes. Het gaat dus bij golfles om maatwerk! Het niet meer zo dat je adviezen kunt vertellen aan je beste vriend of dat een golfinstructie op internet ook  voor jou van toepassing is. Meestal zijn de instructie’s wel goed maar het is nog niet gezegd dat deze instructie bij jouw  natuurlijke bewegingspatroon past.

Zowel Rogier als Bob ter Punt die ook de cursus volgt gaan in het vervolg werken met 5 biomechanische testen om te kijken wat je natuurlijke swingbeweging is, om vervolgens met o.a grip positie, neerzwaai, takeaway, release etc. het juiste individuele advies en training aan te bieden.

De lezing van Rogier werd druk bezocht, ook met spelers van andere clubs uit de regio, verschillende golfers konden uit eigen ervaring vertellen over deze nieuwe vorm van trainen. De opkomst was hoger dan een ALV, volgens de zaal kwam dat omdat de inhoud ook interessanter was.

Voor de Heemskerkse Golfschool is dit een fantastische nieuwe revolutionaire benadering van golflessen, en loopt met deze Biomechanische benadering, de  ge-thematiseerde inlooplessen,  in combinatie met Trackman, Force Plate en SAM Puttlab  niet alleen voorop in technologische ontwikkeling maar ook in manier van lesgeven

Klik voor meer informatie over de golfschool 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.