Internationale seminar op de Heemskerkse Golfclub

Afgelopen maandag 27 en dinsdag 28 mei organiseerde Rogier in samenwerking met Smart2Move een seminar op de Heemskerkse Golfclub. Smart2Move ontwikkelt Force Plates (1D en 3D) waar we op de iPad en de computer exact zien hoe de golfer de grond gebruikt. Wat wil dit exact zeggen? We kunnen meten hoe effectief de beweging van de golfer is en hoe blessuregevoelig de beweging van de golfer is. 

Dit geldt voor iedere golfer. Voor een handicap 0 speler, een handicap 20 speler, voor een handicap 54 speler. 

De seminar werd gevolgd door groep Nederlandse PGA Holland professionals, maar ook door golfprofessionals uit Italië, Duitsland, Schotland en Engeland. Daarnaast was er een fysio van de Europese Tour uit Engeland bij aanwezig alsmede een LPGA Tour speelster, nationale coaches van de NGF en Maarten Lafeber, de bondscoach. 

Smart2Move is een bedrijf van een Franse biomechanicus en een Franse golfprofessional. De cursus werd door Smart2Move en Rogier gegeven waar ook Bob ter Punt bij aanwezig was.

Na de opening door Smart2Move en een praatje van onze voorzitter Rens Koole begon de 2-daagse seminar waarin de golfprofessionals werden bijgeschoold hoe de golfer de grond gebruikt tijdens de golfswing. 

Iedere speler gebruikt laterale (van rechts naar links voor rechtshandigen) kracht, roterende (linkerteen rechterhak en terug) kracht en verticale (omhoog – omlaag) kracht.

Dit kunnen we allemaal meten met de Force Plate. Wij hebben sinds 2017 de 1D Force Plate in ons bezit, voor u als lid van de Heemskerkse Golfclub. Nogmaals, dit is voor iedere golfer!

Dit gaat allemaal in combinatie met BioSwingDynamics waar Rogier zich in heeft gespecialiseerd en waarom hij van 3-10 juni weer in Amerika bij Mike Adams voor is. 

Wij geven u graag meer informatie over de golfswing, hoe u de grond gebruikt en kan gebruiken en wat er allemaal bij komt kijken. Het helpt u enorm om zowel meer clubsnelheid te ontwikkelen alsmede blessures te voorkomen.

 

Daarom nodig ik u graag uit voor een lezing op woensdag 10 juli van 19.30 – 21.00 uur in het clubhuis van de Heemskerkse Golfclub.

Wilt u hierbij aanwezig zijn? Meld u zich dan aan via rogier@heemskerksegolfclub.nl. 

De Heemskerkse Golfschool

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.