Aangepaste Plaatselijke Regels

Het heeft even geduurd maar de (Tijdelijke) Plaatselijke Regels zijn aangepast aan de Nieuwe Golfregels 2019.
De aanpassingen zijn in nauw overleg met de NGF gedaan en zoveel mogelijk in overeenstemming met de richtlijnen van de NGF.

De volgende punten zijn van belang om te weten v.w.b. de Plaatselijke Regels:
1. De hindernissen links van de holes 2,3,7, en 9 van de 18 holes baan en op de holes 3 en 4 van de par 3 baan strekken zich nu uit tot in het oneindige. Een bal die evt. op het terrein aan de overkant van het water komt is niet meer Out of Bounds maar ligt in de hindernis. Zie voor het ontwijken van een hindernis regel 17.

2. Geulen en greppels die niet als hindernis gemarkeerd zijn moeten toch als (rode) hindernis beschouwd worden. Ook hier is regel 17 van toepassing om evt. te ontwijken.
Let op: dit is dus niet veranderd t.o.v. de oude situatie en in afwijking met wat er op de 1ste voorlichting sessie is verteld!

3. Ground under repair (GUR) gemarkeerd met blauwe palen met een groene kop is een verboden speelzone en moet verplicht ontweken worden volgens regel 16.1f.

4. Bij hole 7 en hole 18 van de 18 holes baan worden droppingzones ingericht ingeval het bekend of praktisch zeker is dat een bal in de hindernis terecht gekomen is.
Hierdoor heeft een speler een extra optie om met één strafslag een bal te droppen in de droppingzone en verder te spelen en hoeft dus niet terug naar waar de vorige slag gedaan is.

De volgende punten zijn van belang om te weten v.w.b. de Tijdelijke Plaatselijke Regels:
1. Het ontwijken van diepe scheuren en barsten mag alleen nog in het algemeen gebied waar er gemaaid is op fairway hoogte of lager.

2. Zomer/wintergreens gemarkeerd met blauwe palen met groene kop zijn verboden speelzones. Bij belemmering door zo’n green is het verplicht deze te ontwijken volgens regel 16.1f.

3. De nieuwe mogelijkheid om met 2 strafslagen verder te gaan bij een bal die buiten de baan of verloren is mag alleen worden toegepast als er geen provisionele bal is geslagen. Is dat wel gebeurd dan moet er met de provisionele bal verder gespeeld worden.

De droppingzones en blauwe palen met groene kop zullen in overleg met de baancommissie zo snel als mogelijk worden aangebracht.

Met het van kracht worden van de aangepaste (tijdelijke) plaatselijke regels zijn de 18 holes baan en de par 3 baan regeltechnisch weer Qualifying als de baanconditie dit ook mogelijk maakt.

Heeft u vragen stuur die dan naar: hareco@heemskerksegolfclub.nl

De Hareco, februari 2019

Mitchel Jongeling slaat eagle op hole 6

/
Mitchel Jongeling heeft  tijdens de  ladder competitiewedstrijd…
logo par 3 Heemskerse Golfsclub

Aanpassing Rating Par-3 baan

/
De NGF heeft onze club geïnformeerd dat de Rating van de Par-3…

M.i.v. maandag 29 april is 'Plaatsen' niet langer toegestaan

/
Met ingang van maandag 29 april vervalt de huidige Tijdelijke…

Overgang naar Zomertees

/
Overgang naar zomertees In overleg met de Baancommissie…
Ellen Crabbedam

Ellen Crabbendam doet succesvol examen over de Nieuwe Golfregels

/
Op zaterdag 9 maart heeft Harecolid Ellen Crabbendam samen met…
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.