De verbeteringen van het World Handicap System en berekening handicap

De verbeteringen van het World Handicap System
Het WHS wordt in Nederland in 2021 ingevoerd.
Na de eerste introductie hierbij een samenvatting van de voordelen en verbeteringen van het World Handicap System. Een van de veranderingen bij de overgang van het EGA Handicap System naar het WHS is dat alle spelers (ook uit de EGA-handicapcategorie 1 met 4,4 en lager) in 2021 qualifying ronden met vrienden mogen spelen en ook ronden van ronden van 9 holes. En na de invoering van het WHS kan iedereen meedoen aan 9-holes qualifying wedstrijden en meestrijden om de eerste plaats.
Daarnaast wordt de Playing Conditions Calculation (PCC) ingevoerd. Dit is een compensatie voor de omstandigheden waaronder elke Qualifying ronde op die dag wordt gespeeld. Dus niet alleen tijdens wedstrijden maar ook voor individuele Qualifying ronden.
Bekijk de video bovenaan deze pagina.

De berekening van de handicap gaat anders verlopen dan in het verleden. Zoals al eerder gemeld tellen de 8 beste scores van de laatste 20 ingeleverde scores. Daarop wordt een berekening losgelaten die leidt tot een zgn. Dagresultaat. Dit Dagresultaat wordt toegevoegd aan de lijst van 20 laatste scores en daarvan worden de 8 beste gebruikt om de nieuwe handicap te berekenen. Als het goed is zal de Egolf4U software dit allemaal gaan doen maar bijgaande video legt het principe nog eens uit aan de hand van een voorbeeld.
Bekijk de video hieronder

Voor vragen: hareco@heemskerksegolfclub.nl