Jaarherziening Handicaps

Aan het einde van het jaar worden de ingeleverde scores van alle golfers met handicap 36 of lager geëvalueerd.

Deze evaluatie wordt de jaarlijkse handicapherziening genoemd. Dit wordt gedaan op basis van de ingeleverde scores om te zien of de handicap van de speler nog overeenkomt met de huidige speelsterkte.

Waarom is er een (jaarlijkse) handicapherziening? De herziening is te vergelijken met een check-up van je auto. Voor jezelf en medeweggebruikers (medegolfers) is het belangrijk om er zeker van te zijn dat jouw auto (lees handicap) goed aan het (golf)verkeer kan deelnemen. Het gevolg van de (jaarlijkse) herziening is dat deelnemers aan bijvoorbeeld wedstrijden zoveel mogelijk gelijke kansen hebben.

Daarnaast wordt een herziening van de handicap gedaan om meer spelplezier te geven, omdat er met de gedane aanpassing vaker in de buurt van de handicap van de speler kan worden gespeeld.

Welke spelers komen voor een handicap herziening aanmerking? Als er 8 of meer scores in 2019 zijn ingeleverd, komt een speler in aanmerking voor een herziening. Als er in de laatste 12 maanden minder dan 8 scores zijn ingeleverd, dan worden deze scores aangevuld met de scores uit de afgelopen 24 maanden.

Aanpassing of niet? De software van Egolf4U stelt een eventuele aanpassing voor en elke voorgestelde aanpassing is op basis van de ingeleverde scores individueel nader geëvalueerd.

Helaas bleken er van 713 spelers, die hun handicapregistratie bij de Heemskerkse Golfclub hebben, onvoldoende kaarten aanwezig om voor de jaarrevisie in aanmerking te komen.

Wel in aanmerking kwamen 548 spelers. Daarvan werd voor 523 spelers geen verandering voorgesteld en is de handicap gelijk gebleven. Van de 25 overige voorgestelde aanpassingen zijn er uiteindelijk 11 aangepast met een handicapverhoging van resp. +1, +2 of +3. Deze aanpassing is te vinden in het handicap overzicht in Egolf4U.

Zoals al eerder gemeld zal per 1 januari 2021 het Wereld Handicap Systeem in Nederland worden ingevoerd. Om een zo goed mogelijke overgang van de handicaps naar dat systeem te maken is het van belang om minimaal 20 Qualifying score kaarten in 2020 in te leveren.

De Hareco wenst alle spelers met hun al dan niet aangepaste handicap veel golfplezier in 2020.

Voor vragen e-mail naar: hareco@heemskerksegolfclub.nl

Namens de Hareco,

Peter Pelt

31 december 2019

Nieuwsbericht Baanonderhoud & tijdelijke plaatselijke regel

/
Nieuwsbericht Baanonderhoud  Op maandag 13 juli begint onderhoudswerk…

Vervolg introductie het World Handicap System

/
In de vorige artikelen over het Wereld Handicap System zijn de…

Breaking News: plaatsen in Bunkers toch weer toegestaan

/
Plaatsen in Bunkers toch weer toegestaan Naar aanleiding van…

De eikenprocessierups en de golfregels

/
De eikenprocessierups en de golfregels Ook op de golfbaan…

De verbeteringen van het World Handicap System en berekening handicap

/
De verbeteringen van het World Handicap System Het WHS wordt…
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.