Van de Hareco

Abnormale baanomstandigheden

Op dit moment zijn er veel plekken waar afgevallen bladeren voorkomen. Als uw bal daarin terecht komt is deze vaak niet meer te vinden. Is uw bal in die hoop bladeren dan verloren in abnormale baanomstandigheden? Dat is niet het geval want in de definities onder abnormale baan baanomstandigheden is het volgende te vinden:

  • gat van een dier,
  • grond in bewerking,
  • vast obstakel, of
  • tijdelijk water.

Daar staat een hoop bladeren niet bij dus als u uw bal niet heeft gevonden binnen 3 minuten nadat u bent gaan zoeken en binnen redelijke tijd heeft geïdentificeerd als zijnde uw bal dan is er sprake van een verloren bal.
Volgens regel 18.2b moet u dan opnieuw een bal slaan vanaf de plaats waar u de originele bal heeft geslagen (zgn stoke-and distance relief) onder bijtelling van 1 strafslag. Op onze baan is er ook een tijdelijke plaatselijke regel van kracht met een alternatief voor stroke-and distance-relief. U mag dan onder bijtelling van 2 strafslagen een bal slaan ter hoogte van de plaats waar uw bal verloren is gegaan. Zie hiervoor op de website de gedetailleerde uitleg onder de tijdelijke plaatselijke regels. Let op, als u een provisionele bal heeft geslagen dan mag u dit alternatief niet meer toepassen en moet u met uw provisionele bal verder spelen.

Algemeen gebied

In de tijdelijke plaatselijke regel ‘Bal opnemen, schoonmaken en terugplaatsen’ komt de term Algemeen gebied (General Area) voor. Deze term bestaat sinds de introductie van de Nieuwe Golfregels per 1 januari 2019 en blijkt nog niet voor iedereen even duidelijk.

Ook hier geven de definities de gewenste duidelijkheid wat ermee bedoeld wordt te weten:

Het gebied van de baan dat de hele baan omvat, behalve de overige vier gedefinieerde gebieden:

  • de afslagplaats waarvan de speler moet spelen bij aanvang van de hole die hij of zij speelt,
  • alle hindernissen,
  • alle bunkers en
  • de green van de hole die de speler speelt.

Het begrip ‘door de baan’ bestaat niet meer in de nieuwe golfregels.

Wereld Handicap Systeem

Zoals u misschien al gelezen heeft wordt per 1 januari 2021 het Wereld Handicap Systeem (WHS) ingevoerd. Hiermee worden de huidige 6 in gebruik zijnde handicap systemen wereldwijd vervangen en is er nog slechts 1 systeem over.
Om de handicaps t.z.t. goed van het huidige EGA handicap systeem omgezet te krijgen naar het WHS is het van belang dat er van spelers zoveel mogelijk handicaps scores in 2020 bekend zijn. Bij voorkeur minimaal 20!

Noteer daarom nu alvast bij uw goede voornemens voor het Nieuwe Jaar het inleveren van minimaal 20 Qualifying scores. Dit maakt de omzetting per eind volgend jaar er alleen maar nauwkeuriger op. De Hareco zal dit komend jaar regelmatig herhalen om u eraan te herinneren. Begin volgend jaar organiseert de NGF een symposium over deze materie om de clubs nader te informeren. De Hareco zal dit symposium met enkele leden bijwonen om vervolgens alle leden zo goed mogelijk voor te lichten over de gevolgen van het WHS.

De Hareco

Vragen, e-mail naar: hareco@heemskerksegolfclub.nl

Baanstatus Qualifying m.i.v. 28 mei

/
  Na de heropening van de baan op 11 mei zijn we…

Van de Hareco: Het Wereld Handicap Systeem komt er aan

/
Ondanks de corona crisis gaan de voorbereidingen om het Wereld…

Baanstatus voorlopig Non Qualifying

/
Baanstatus voorlopig Non Qualifying na heropening van de baan. Na…

Jaarherziening Handicaps

/
Aan het einde van het jaar worden de ingeleverde scores van alle…

Nicky Schaap doet succesvol examen

/
Nicky Schaap heeft in november de driedaagse cursus Regelcommissaris…
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.