Winterregels en Winter Playing handicap tabellen 18 holes baan.

Met ingang van zaterdag 16 november zijn de gebruikelijke aanvullende Tijdelijke Plaatselijke Regels voor de wintermaanden weer van kracht. Denk daarbij aan plaatsen op het kort gemaaid gedeelte van de baan en het ontwijken van de gemarkeerde Zomer/ cq. Wintergreens.
Voorlopig blijft ook de Tijdelijke Plaatselijk Regel “Bal Schoonmaken” nog van kracht totdat de baan weer opgedroogd is.

Voor de volledige tekst kunt u terecht op de website onder het Baanstatus en vervolgens onder  “Plaatselijke regels”. Ook zullen deze Tijdelijke Plaatselijke Regels te vinden zijn in de starthuisjes op hole 1 en 10, het starthuisje van de Par 3 baan  en op de balie bij de receptie.

Ter verduidelijking: “Plaatsen” mag alleen op het kort gemaaid gedeelte van de baan, kort gemaaid wil zeggen fairway hoogte of lager, “Bal Schoonmaken” mag in het Algemeen Gebied (dus ook de rough) maar de bal moet eerst worden gemarkeerd en na het schoonmaken op de oorspronkelijke plek worden teruggeplaatst.

Daarnaast is in overleg met de Baancommissie besloten om in de loop van vrijdag 16 november de Winter tees op de 18 holes baan weer te plaatsen. Die dag is de baan dan ook even Non Qualifying. Ook worden de Playing Handicap tabellen omgewisseld zodat m.i.v. zaterdag 17 november de baan in principe weer Qualifying is. (Als de baan natuurlijk open is)

Wel gelden dan de aangepaste Wintertee Playing Handicap tabellen voor de 18 holes baan. Check uw Playing Handicap dus voordat u de baan in gaat. De tabellen zijn net als de Tijdelijke Plaatselijke Regels te vinden in de starthuisjes op hole 1 en 10 in het clubhuis in de gang naar de kleedkamers. Uiteraard wordt ook het Egolf4U systeem bijgewerkt zodat u het aantal juiste aantal handicap slagen krijgt toebedeeld voor het spelen van de Wintertees.

Voor vragen e-mail naar: hareco@heemskerksegolfclub.nl

Peter Pelt

Hareco 15 november 2019

Breaking News: plaatsen in Bunkers toch weer toegestaan

/
Plaatsen in Bunkers toch weer toegestaan Naar aanleiding van…

De eikenprocessierups en de golfregels

/
De eikenprocessierups en de golfregels Ook op de golfbaan…

De verbeteringen van het World Handicap System en berekening handicap

/
De verbeteringen van het World Handicap System Het WHS wordt…

Baanstatus Qualifying m.i.v. 28 mei

/
  Na de heropening van de baan op 11 mei zijn we…

Van de Hareco: Het Wereld Handicap Systeem komt er aan

/
Ondanks de corona crisis gaan de voorbereidingen om het Wereld…
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.