Frank Duits winnaar zomerseizoen 2018 heren maandagochtend

Toen in april het zomerseizoen weer startte, had ik als handicap 28.6. Bij de tweede wedstrijd die ik met onder andere Ton Hof liep, vroeg ik op de veertiende of de baan al telde als qualifying. Dat bleek inderdaad zo te zijn en na de eerste negen holes te hebben gelopen zag ik al snel dat het voor mij een bijzondere ochtend zou worden. Ik ging scoren met 38 punten en mijn handicap zou eindelijk weleens omlaag kunnen gaan. Na een paar knappe scores van boven de 30 ging ik eens kijken wat dit betekende in de competitiestand. Ik stond ergens in de top tien werd mij duidelijk. Wat mij toch ook wel weer een drive gaf om op dezelfde voet door te gaan.

In de maanden juni tot en met augustus waarbij iedereen profiteerde van de goede baan gesteldheid ( de bal rolde regelmatig als over een tapijt, dank hiervoor aan de baan onderhoudsploeg) kon ik mijn spelplezier nog meer vergroten. Ik had in één maand twee scores van 42 punten en eentje van 40. Ja, dan zak je wel een stuk. Tussendoor nog een paar mooie donderdagochtenden bij de senioren meegedaan en het meedoen aan de maandbekerwedstrijden zorgde ervoor dat ik alras op 19.3 kwam als handicap. Dit vasthouden is best wel lastig gelet op de scores van mij de afgelopen weken. Dit gaf mijn concurrenten toch wel een beetje hoop om mij nog te kunnen inhalen. Ik sprak ineens medestanders die mij nu dan ook al feliciteerde, want een gemiddelde score van 36.2 over tien wedstrijddagen was zo goed als onmogelijk in te halen.

De laatste weken kwam Gunnar Engen nog even opzetten maar die bleef ook steken met een verschil van 17 punten in de totaalscore. Bij de sluitingsdag van dit seizoen bleek dat wij samen met hulp van Rob van Vught en Henk Hoogervorst de terechte winnaars waren van dit seizoen met de dagscore van 55 punten over negen holes gedeeld door de drie beste scores op te tellen. Dank aan een ieder die met mij hebben meegelopen en waar ik mee mocht meelopen voor het geduld en het luisterende oor. Vooral dat laatste schijnt bij sommigen problematisch te zijn. Je speelt toch golf voor je plezier of niet soms en een geintje hoort daar af en toe best bij. Dank ook aan de commissie die er toch iedere week weer voor zorgt dat we allemaal zonder ruzie van de baan af komen.

Ook dank aan de cateraar ( lees Zénep) die bij iedereen zo wel weet hoe de koffie gedronken wordt of niet. Tip die ik nog aan hen wil meegeven, zorg voor naambordjes op de kleding dat geeft wederzijds een goed gevoel en respect.

Tot volgend jaar en hopelijk weer een sportieve strijd.

Frank Dui(kboot)ts

Klik hier voor alle foto’s van deze dag!

Vriendendag 2019

/
Ik moest meteen denken aan het gezegde "de laatsten zullen de…

Jaarlijkse Herenochtend Haringdag.

/
De weergoden waren dit jaar de herenochtend van 16/6 op de haringdag…

Weer een elektrische trolley te water

/
Bij de maandagochtend groep weten ze van geen ophouden. Er ging…

Frank Duits winnaar zomerseizoen 2018 heren maandagochtend

/
Toen in april het zomerseizoen weer startte, had ik als handicap…

”Jubileum Vriendendag ”

/
maandag 17 september 2018 18 holes all tee start om 12:00 uur Aanwezig…
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.