Nieuwjaarswedstrijd van de Herenochtend

Op 2 januari, nog nauwelijks bekomen van de oliebollen was er al weer nieuw vuurwerk. Op het programma stond een all tee start voor de deelnemers aan de Herenochtend. De wedstrijd zou starten om 9:30 uur, maar ver voor die tijd was iedereen al aanwezig. Ruim tijd dus om elkaar alle goeds voor 2017 toe te wensen.

De wedstrijdvorm was fourball better ball. Teams van twee waarvan het beste resultaat per hole meetelt voor het teamresultaat. Even voor half tien werden de 28(!) teams verzocht om naar de juiste hole te gaan, maar niet voordat we de gelegenheid te baat hadden genomen om wedstrijdleider Gerard Houtenbos toe te zingen vanwege zijn verjaardag!

Het weer zat niet tegen, maar omdat er nog wat vorst in de grond zat moesten we het doen met wintertees, en afslaan vanaf de rode marker. Die combinatie maakte dat de afstand die overbrugd moest worden per hole niet al te groot was. Maar dat maakte de scores niet noodzakelijkerwijs veel hoger: immers het aantal slagen dat je meekrijgt onder deze condities is best laag.

Theo Smit en ik vormden een team, en Theo had er echt zin in op deze eerste golfdag van het jaar. De ene mooie afslag werd door de andere gevolgd en ook de approaches lukten wonderwel goed. Voor mij was het zaak om alle zeilen bij te zetten om mijn maatje bij te houden. Slechts op één hole had ik een beter resultaat! Dat we wel redelijk hadden gespeeld was ons wel duidelijk, maar dat we winnaar werden achter Herman de Groot en Theo Koot was toch wel een verrassing.

En dat we op hole 9 nog een korte, maar best heftige hagelbui over ons heen kregen was jammer, maar dat gaf een extra dimensie aan een geslaagd rondje.

Alle deelnemers lieten zich de koffie, een wijntje en een aantal heerlijke hapjes goed smaken. Kortom: weer een zeer geslaagde herenochtend. Dank aan de Herencommissie, de kop is er af en we zien met veel plezier de maandagochtenden in 2017 tegemoet.

Ton Hoff