Het seizoen voor de jeugd  afgesloten met een vossenjacht!

Op 17 november, sloten we met een groot aantal jeugdleden het golfseizoen af.

Een zeer beruchte vos ging op pad om een mooie score neer te zetten.  Vervolgens gingen er vier teams op vossenjacht.

Dit keer vond het spel plaats op de grote baan. Hole 10 t/m hole 14 werden vanaf de wintertees gespeeld.

Het weer was prachtig, de holes waren goed bespeelbaar, en de gezelligheid was tot in de 19e te horen. Of was dat de muziek van Cedric?

Hoe leuk het is om met een spel de baan in te gaan, geeft Lexie mooi aan: We hebben niet gewonnen,. We zijn zelfs laatste geworden, en toch was het super gezellig met mijn team.

Uiteindelijk eindigden de teams van captains Cedric en Lars op de 1e plaats.

Omdat werkelijk elke score van beide teams hetzelfde was, werd door middel van een ouderwets “tossen met een tee” besloten welk team won.

Uiteindelijk ging het team van Cedric, Dave en Sergio  er met de eerste prijs vandoor.

Onze golfpro Patrique gaf de ouders en spelers ook nog een leuk overzicht van het afgelopen jeugdseizoen. 2019 was een jaar met veel hoogtepunten waaronder het jeugd competitie team wat voor het tweede jaar kampioen werd
en nu gaat uitkomen in de hoofdklasse. Ook is er genoeg ervaring, en animo om in 2020 een tweede team op te zetten. Super goed nieuws!

Uiteraard hebben we nog even teruggeblikt op het success van de koningsspelen, waarbij initiatieven die Patrique nu met hulp van sportservice Kennemerland en Henk Vromans aan het opzetten is, hopelijk leiden tot meer interesse en jeugdleden vanuit de Heemskerkse scholen om de club meer gezicht te geven en de stap naar golf te verlagen.
Ook in 2020 zullen we onze club weer aanbieden als match voor de Koningsspelen. Daarbij wordt gewerkt aan een samenwerking met sportservice Kennemerland om scholengolf op te zetten. Dit in verlengde van de Koningsspelen. Natuurlijk mocht ook de KLM Open niet ontbreken evenals de 36 blije gezichten op het McDonald’s Ouder-Kind toernooi.  Wat een Leuke en leerzame jaar was dat voor de jeugd!

Zoals gebruikelijk sluiten we het seizoen ook af met het kiezen van een Gup van het Jaar en een Speler van het jaar.

Omdat alle spelers zo enorm gegroeid zijn dit jaar, was het lastig kiezen. De prijs voor Gup van het jaar ging naar Lars Krijt. Wel verdiend! Een indrukwekkende verbetering van zijn handicap maakte dat de Jeugdcommissie niet om hem heen kon.

Als Speler van het jaar was het ook duidelijk! Al vele jaren lid, enorm waardevol voor het team wat kampioen werd, en ook hij verbeterde zijn handicap enorm in het afgelopen jaar: Ashwin Umans! Gefeliciteerd mannen! Jullie namen worden bij geschreven op het bord in de hal.

Na nog een extra warm applaus voor Hans Klijn, die 10 jaar met verve meerdere rollen (tegelijk!) in de jeugdcommissie heeft vervuld, zijn we ter afsluiting met z’n allen nog even wat gaan eten in de 19e.
Super gezellig, en we hopen allemaal op een net zo enthousiaste en wellicht nog grotere groep spelers, volgend jaar!

Wij gaan ervoor!

Lisette van Kessel